Cilvēki - mūsu lepnums

Latvijas trīskārtējie olimpiskie medaļnieki kamaniņu braukšanā Andris un Juris Šici Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstam rīkotajā pasākumā, pateicas par paraugu un iedvesmu sporta veterāniem.

Upesciema un Garkalnes jaunsargu instruktors Ziedonis Ločmelis Latvijas nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" godināts kā labākais aktieris otrā plāna lomā par virsseržanta tēlojumu filmā "Džimlai rūdi rallallā".

Trešdien Babītes novada Kultūrizglītības centrā Piņķos pulcējās Pierīgas reģiona bibliotekāri, lai godinātu tos bibliotekārus, kuri šogad snieguši ieguldījumu savas bibliotēkas un novada tēla veidošanā.

"Esmu ievērojis, ka ārsta palīdze Indra Priede vairāk domā par citiem nekā par sevi. Man šķiet, ka viņa dara daudz vairāk, nekā no viņas prasa. Un pats galvenais – viņai var uzticēties."

Pirmo reizi plašākā mērogā ar labu vārdu SIA "Ulbroka" vadītājs Aivars Kokts tika pieminēts jau 2011. gadā, kad Pasaules Dabas fonds viņam piešķīra titulu "Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā".

Ceturtdien TV viedspēles "Ciemos" finālā trīs balodnieši Lilija Kolosa, Jānis Eglīts un Arvīds Brauers veiksmīgi aizstāvējuši sava novada godu, iegūstot godpilno otro vietu.

Jau daudzus gadus Inčukalna novada iedzīvotājiem ir kāda ļoti jauka tradīcija visiem kopā izvēlēt un sveikt tos novada ļaudis, ar kuru devumu var lepoties ikviens. Šogad titulu "Goda novadnieks" saņēma Vangažu baptistu draudzes mācītājs Viktors Koktovs.

"Pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums," atzīst vijolnieks Raimonds Ozols, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars un pirmā vijole. Savu 30 darba gadu jubileju viņš atzīmē ar vērienīgu koncerttūri pa visu Latviju.

18. novembrī Siguldā norisināsies par tradīciju kļuvušais pasākums Goda diena, kura laikā tiks sveikti vairāk nekā 100 novadnieku, kuri devuši būtisku ieguldījumu novada attīstībā.

Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu otrajā saietā neatkarīgais pavārmākslas mīlētājs šefpavārs Havjērs Hosē Garsija ieguva "Rīgas Apriņķa Avīzes" ievērību ar to, ka no īsti latviskiem produktiem – biezpiena, medus, upenēm, dzērvenēm un alus – pagatavoja burvīgu desertu.