18.12.2014 16:15

Brāļi Šici pateicas sporta veterāniem par paraugu un iedvesmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici pateicas sporta veterāniem par paraugu un iedvesmu publicitātes

Latvijas trīskārtējie olimpiskie medaļnieki kamaniņu braukšanā Andris un Juris Šici Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstam rīkotajā pasākumā, pateicas par paraugu un iedvesmu sporta veterāniem.

Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalsta pasākums šogad notika pēc vairāku gadu pārtraukuma, un tas pulcēja vairāk nekā 130 bijušos Latvijas sportistus, medaļniekus. Turklāt par godu šim notikumiem pasākuma atbalstītāji prezentēja īpašu kalendāru, kurā jaunākā paaudze var iepazīt kādreizējos sporta varoņus.

Uz šo pasākumu tieši pēc Pasaules kausa izcīņas trešā posma Kanādā bija ieradušies arī brāļi Šici, lai godinātu seniorus par sniegto artavu Latvijas sporta kultūras veidošanā.

Andris Šics savulaik godalgotos Latvijas sportistus uzteica par gūtajiem panākumiem, norādot, ka, tieši pateicoties viņiem, mazā Latvija saņēmusi daudz godalgotu medaļu.

"Pateicamies mūsu priekšgājējiem par piemēru, ko esat rādījuši nākamajām sportistu paaudzēm. Apņēmība attīstīt savu talantu spiedīgos un nereti pat neiespējamos apstākļos ir pierādījusi Latvijas sportistu izturību, mērķtiecību un patiesu cīņassparu. Jūs esat tie, kuri pierādīja, ka arī mēs varam sasniegt virsotnes. Jūs esat uzstādījuši augstu sasniegumu latiņu, kuru mēs centīsimies noturēt un, ja sanāks, tad pacelt vēl augstāk!" sacīja Andris Šics.

Tāpat par iespēju būt atkal kopā ar esošajiem un bijušajiem sportistiem vienā pasākumā priecājās arī Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja un Latvijas basketbola leģenda Uļjana Semjonova.

"Ikviens no fonda dalībniekiem ir patiesi laimīgs satikt savus līdzgaitniekus, jo nereti vecumdienas tiek pavadītas vienatnē un īsti nav pat, ar ko aprunāties," gandarījumu par atkalsatikšanos neslēpa fonda vadītāja.

"Kādreiz starmešu gaismā esošie sportisti ļoti novērtē, ka par viņiem atceras, tos uzmundrina un atbalsta. Man viņi visi ir gluži kā bērniņi, zinu par katru – kāda kaite, kas uz sirds, pat cik mazbērnu," stāsta Uļjana Semjonova.

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds rūpējas par vairāk nekā 300 bijušiem sportistiem, kas savulaik iztiku pelnījuši ar profesionālu darbību sportā. Viņu vidū ir vairāki seniori, kas sasnieguši cienījamu vecumu, tāpēc Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstam tiek īstenoti dažādi pasākumi.

Tomēr sporta veterānu ārstniecības izdevumu segšanai un sociālo problēmu risināšanai vēl joprojām nepieciešams finansiāls atbalsts, tāpēc kaut nelielu summu ziedot var ikviens, pārskaitot uz kontu LV87UNLA0002300700141.