13.11.2014 12:09

Valsts svētkos Siguldā sveiks Goda novadniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts svētkos Siguldā sveiks Goda novadniekus www.sigulda.lv

18. novembrī Siguldā norisināsies par tradīciju kļuvušais pasākums Goda diena, kura laikā tiks sveikti vairāk nekā 100 novadnieku, kuri devuši būtisku ieguldījumu novada attīstībā.

Šogad augstāko Siguldas novada domes apbalvojumu – nomināciju "Siguldas novada Goda novadnieks 2014" – saņems divi siguldieši. To iegūst Māris Ansis Mitrevics par mūža ieguldījumu dabas aizsardzībā un novada attīstībā un jaunās paaudzes izglītošanā un patriotisma veicināšanā. Savukārt balvu par mūža ieguldījumu Turaidas muzejrezervāta kā Eiropas nozīmes kultūras un pasaules mēroga tūrisma objekta izveidošanā iegūst Anna Jurkāne, kura uzteikta arī par izciliem nopelniem Latvijas un Siguldas novada vēstures izpētē un muzeoloģijas attīstībā.

Nominācijā "Siguldas novada Gada cilvēks" atzinību gūst Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes "Ieviņa" vadītāja Maira Gavare par vides izglītības veicināšanu un popularizēšanu un Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte par projekta "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" pasākumu realizāciju Siguldas novadā.

Tāpat titulu "Siguldas novada Gada cilvēks" saņem novada olimpieši – skeletonisti Martins un Tomass Dukuri un Lelde Priedulēna, kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš, bobslejists Jānis Strenga un kalnu slēpotāja Lelde Gasūna.

Savukārt nominācijā "Siguldas Gada cilvēks labdarībā" atzinību gūst Dukuru ģimene par atbalstu sporta inventāra iegādei novada izglītības iestādēs, par finansiālu atbalstu biedrībai "Cerību spārni" un atbalstu labdarības pasākuma "Kalniešu spēles" organizēšanā.

Uzņēmuma SIA "Kokpārstrāde 98" valdes loceklis Gunārs Dzenis tiek atzīts par "Siguldas Gada cilvēku novada attīstībā", jo veiksmīgi darbojas uzņēmējdarbībā, saglabājis darba vietas un atklājis jaunu ražošanas līniju. Nominācijā "Siguldas Gada cilvēks lauksaimniecības attīstībā" balvu saņem zemnieku saimniecības "Jurbrenči" īpašnieki Vāveru ģimene.

Siguldas 1. pamatskolas atbalsta biedrības priekšsēdētāja Vineta Arnicāne tiek godināta kā "Gada cilvēks sabiedriskajā dzīvē", jo aktīvi darbojas Siguldas 1. pamatskolas atbalsta biedrībā un prot piesaistīt finansējumu izglītības iestādes attīstībai.

Ikgadējā Siguldas Goda dienā vairākiem novadniekiem, kā arī uzņēmumiem tiks pasniegti domes atzinības raksti un pateicības par sasniegumiem izglītībā, kultūrā, veselības aprūpē, sportā un citās jomās.