21.11.2014 11:47

Baldonieši kļūst par vicečempioniem TV spēlē "Ciemos"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonieši kļūst par vicečempioniem TV spēlē "Ciemos" publicitātes

Ceturtdien TV viedspēles "Ciemos" finālā trīs balodnieši Lilija Kolosa, Jānis Eglīts un Arvīds Brauers veiksmīgi aizstāvējuši sava novada godu, iegūstot godpilno otro vietu.

Raidījuma pēdējā sērijā dalībniekiem bija jārisina matemātiski uzdevumi Rūdolfa Blaumaņa stāstā "Brīnumu zālītes", jāatklāj stāsti par Skanstes kalniņu, Ērgļu saspridzināto dzelzceļa tiltu un Engelberta fon Tīzenhauzena pils drupām, jāiztur Ābrama spēriens un jāizšūpojas Līgavas bizē Braku takās.

Kā atzīst "Ciemos" varoņi, piedalīšanās raidījumā ir bijis spraigs piedzīvojums – apceļota visa Latvija, iepazīti vietējie daudzos Latvijas novados. Tāpat spēle ļāvusi dalībniekiem iepazīt pašiem sevi, caur grūtiem pārbaudījumiem un izaicinājumiem, smiekliem un dejām, kā arī rosinājusi vēl vairāk iemīlēt un atklāt savu pilsētu un Latviju.

Spēles "Ciemos" uzvarētāju laurus plūca Viesītes komanda, bet trešajā vietā palika dāmu komanda no Alūksnes.

Jāatzīmē, ka spēles "Ciemos" dalībnieki aizstāvēja ne tikai sava novada godu, bet cīnījās arī par vērtīgām balvām no projekta idejas autoriem – "Latvijas Mobilā Telefona". Spēles uzvarētāji saņēma septiņus tūkstošus eiro novada attīstības projektu īstenošanai, kurus varēs ieteikt paši iedzīvotāji.