17.01.2013 14:19

Sprūdžs Mārupes deputātu kašķī neiesaistīsies

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vides aizsardzibas un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Vides aizsardzibas un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. foto.delfi.lv

Lai gan situācija Mārupē jau pirms jaunā gada kļuva nokaitēta, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bijušais novada iedzīvotājs Edmunds Sprūdžs ("Reformu partija") iekšējo strīdu risināšanā iejaukties negrasās.

Jau decembrī Mārupes novada domes deputāts Edgars Jansons (ievēlēts no "Demokrāti.lv") aicināja visus savus domes kolēģus atkāpties no amatiem, jo tie esot pieņēmuši nesaimnieciskus lēmumus un tādējādi kaitējuši iedzīvotāju interesēm. Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" veidotajā sižetā par notikumiem opozicionārs vien atkārtoja to pašu.

Deputāts aprēķinājis, ka trīs ar pusi gadu laikā iztērēti 40 miljoni latu, taču, cik no tiem Mārupes iedzīvotāju labā, vēl esot jautājums. "Pašvaldībai bija jārūpējas par māju siltināšanu. Kādā stāvoklī pašlaik ir situma padeve?" jautā E. Jansons, norādot, ka caurules jau sen vajadzējis nosiltināt, ja grib siltumenerģiju tērēt lietderīgi.

E. Jansons uzskata, ka deputāti Eduards Gribovskis ("Saskaņas centrs") un Modris Spuģis (ievēlēts no Tautas partijas) regulāri esot interešu konfliktā. Abi strādā SIA "Sabiedrība Mārupe" un piedalās arī lēmumu pieņemšanā par to. Abi šo faktu noliedz. Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ("Vienotība") radio raidījuma veidotājiem intervijā saka to pašu, ko iepriekš, proti, ka deputāta apgalvojumiem neesot pamata un saista to ar E. Jansona priekšvēlēšanu aktivitātēm.

Pats opozicionārs gan uzsver, ka nākamajā domes sasaukumā kandidēt negrasās. Lai gan notiekošais pašvaldībās ir tieši viņa kompetence, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tajā iejaukties negrasās, jo negribot aizstāvēt vienu vai otru viedokli.

Savukārt bijusī Mārupes pašvaldības un pašreizējā Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS) šaubās, ka Mārupes pozīcijas deputāti pieņēmuši lēmumus, kas ir izdevīgi nevis iedzīvotājiem, bet viņiem.

Iepriekš:
Komentārs: Jansona meli, nevis viedoklis
Viedoklis: Vai Mārupes dome rāmi soļo vienas firmas pavadā?