15.01.2013 12:10

Komentārs: Jansona meli, nevis viedoklis

Autors  Pēteris Pikše, Mārupes novada domes attīstības komitejas priekšsēdētājs
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Komitejās nestrādājošā Edgara Jansona prasība strādājošajiem deputātiem nolikt mandātus ir vairāk nekā amorāla.

Kategoriski un nekavējoties pieprasu atsaukt portālā "Apriņķis.lv" publicēto melīgo, nepatieso un deputātu cieņu un godu aizskarošu rakstu "E. Jansons: "Vai Mārupes dome rāmi soļo vienas firmas pavadā?"". Arī ar "viedokli" nedrīkst izplatīt klajus melus un aizskart Mārupes deputātu cieņu un godu.

Neviens no rakstā pieminētajiem faktiem nav patiess, par ko jebkurš var pārliecināties uz vietas. Mazcenu aleja 3 jau vairākus gadus ir atslēgta no siltumapgādes, un novada dome nevienu latu par tās apsildi netērē, kamēr tā nav pārprojektēta un pārbūvēta. Turklāt mēs pasūtīsim enerģētikas speciālistu pētījumu par to, kurš no apkures variantiem turpmāk būtu ekonomiskāks – vai centralizētais "Sabiedrības Mārupe" piegādātais siltums vai lokālais gāzes apkures katls. Siltumtrases virszemes daļa nav 1 km gara, kā to piemin E. Jansons, bet gan tikai 250 metri, un tā ir labi nosiltināta un virs tās atvienotās vecās siltumtrases caurules netiek izmantotas siltuma pievadīšanai. Pazemes siltumtrasei tika piemēroti vismodernākie izolācijas materiāli, kas kopumā Jaunmārupē nodrošina Siltuma tarifus, un zudumi trasē ir ļoti mazi (vieni no vismazākajiem visā Latvijā)! Tamdēļ E. Jansona pārmetumi ir pilnīgi nevietā. Iespējams, Jansona kungs ir sajaucis nenosiltināto gāzes cauruli ar siltuma trasi, ko piemērījis klāt šiem 250 metriem! Nenodemontētās caurules nav nepieciešams siltināt, bet tās kalpo kā mehāniskā aizsardzība siltumtrases apakšējām izolētajām caurulēm, ko šoreiz populistiski un melīgi izmanto E. Jansons.

Sociālā ēka kalpos veciem, slimiem cilvēkiem un invalīdiem, kā arī kopējām sabiedriskām un sociālām vajadzībām, bet Mazcenu aleja 3 ir iegādāta tikai un vienīgi izglītības nodrošināšanai skolēniem un tai piegulošā ēka novada arhīvam. Pašreiz notiek iepirkums pārprojektēšanai. 950 Mārupes bērni ir spiesti braukāt uz Rīgu un mācīties Rīgas skolās, un Jaunmārupē jau uz šodienu ir nepieciešamas papildus 12 klases (divas plūsmas 4.–9. klasei)! Lēcienveida iedzīvotāju mehāniskais pieaugums Mārupē un tam sekojošais bērnu mehāniskais un dabīgais pieaugums Mārupē radīja ļoti lielu pieprasījumu pēc PII un skolām, ko arī mēs risinām.

Spuģa kungs nekad nepiedalās balsojumos par jautājumiem, kas saistīti ar "Sabiedrība Mārupe". Atšķirībā no Jansona kunga, kurš balsoja par līdzekļu piešķiršanu Mārupes tenisa skolai, kuru apmeklē viņa bērni un kas gūst tiešu finansiālu atbalstu!

Mārupes novadā jau ir redzamas vairākas Edgara Jansona darbības sekas. Nepamatoti apturētā "Iki" lielveikala būvniecība pie pagastmājas, kur viņš ir zaudējis visās tiesvedībās piecu gadu garumā; iesāktā ledus halles būvniecība pie Mārupes vidusskolas, kura ir ieaugusi nezālēs un krūmos; apturētais Dienvidu tilta ceļa turpinājums caur Mārupes novadu, pašreizējie aktīvie centieni apturēt 110/20kV apakšstacijas būvniecību Mārupē, kas ir vitāli nepieciešami gan lidostai "Rīga", gan Mārupei (reketējot mūs ar savtīgu prasību par 110/330 kV līniju ielikšanu kabeļos).

Komitejās nestrādājošā Edgara Jansona prasība strādājošajiem deputātiem nolikt mandātus ir vairāk nekā amorāla, un par mūsu cieņas un goda aizskārumu esam jau ierosinājuši pret viņu vienu tiesvedību.