Dzīve un ticība

Vairākas sabiedriskās organizācijas aicina sabiedriskajos medijos Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio par prioritāti izvirzīt dabīgas ģimenes un laulības stiprināšanu.

"Ir skaidrs, ka Latvija kādreiz izšķīdīs. Tas ir neizbēgami, bet ticu, ka šobrīd mēs nevelkam savas pēdējās dienas. Gribu cerēt, ka mums vēl ir iespēja materiālisma vīrusu izslimot un tikt tam pāri un cauri. Lai Dievs dod, ka tā paaudze, kas nāk, neapsitas pret sienu par ātru un viņos nenoplok ticība un vēlme būt latviešiem!"

Pagājuši jau seši gadi, kopš daudzbērnu ģimene no Lēdmanes cīnās ar krāpnieka Mārtiņa Dages nekrietnās rīcības sekām. "GE Money Bank" iecerējusi atņemt ģimenei viņu vienīgo pajumti – dzīvokli "Lobeslīči".

"Nav citādas varas kā vien no Dieva: un tās, kas ir, ir Dieva ieceltas."

Sasniedzot līdz šim izvirzītos valsts mērķus – iestāties Eiropas Savienībā, NATO, ieviest eiro –, svarīgi, lai valsts jaunajos plānos kā mērķis tiktu vārdā saukta nevis Māstrihta, bet Latvija, nevis kritēriji un procenti, bet tauta, un nevis valūtas nosaukums, bet cilvēki.

Tieši sportisti ir tie cilvēki, kuri ik gadu mazās Latvijas vārdu pasaulē nesuši visskaļāk, sasniedzot tādus panākumus, kādi nereti pa spēkam nav pat lielāko sporta lielvalstu censoņiem.

Ir noslēdzies portāla "Apriņķis.lv" un laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" rīkotais pētniecisko darbu konkurss "Latvijai 95". Paldies visiem darbu iesūtītājiem! Publicējam dažus no tiem.

Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, arī katrā novadā notiks svinīgi pasākumi, dienu pavadīsim svētku noskaņās un vakarā priecāsimies par krāšņo salūtu vai atzīmēsim svētkus tuvinieku lokā.

Tagad, kad pagājuši 25 gadi kopš Latvijas Brīvības cīņām, varam atskatīties, ka šīs cīņas bija tikpat nopietnas, riskantas un dramatiskas kā 1918. gadā, uzskata žurnālists un kādreizējais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

18. novembrī daudzas ģimenes un mūsu valsts viesi pusdienas un vakariņas labprāt ieturēs ārpus mājām. Veidojot valsts dzimšanas dienai veltītu ēdienkarti, Pierīgas restorānu, viesnīcu un krodziņu šefpavāri izvēlējušies labāko no mūsu virtuves, ko katrs iecerējis gatavot ar savu rokrakstu.