11.01.2014 16:48

Izbeigts divus gadus ilgušais "Ķekavas" tiesiskās aizsardzības process

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izbeigts divus gadus ilgušais "Ķekavas" tiesiskās aizsardzības process Krišjānis Grantiņš

Rīgas rajona tiesa 9. janvārī izbeigusi AS "Putnu fabrika "Ķekava" ("Ķekava") tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

Kā aģentūrai LETA apstiprināja tiesā, pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu iesniedza "Ķekava". Šis lēmums nav pārsūdzams.

"Ķekava" TAP Rīgas rajona tiesā iesniedza 2011. gada 7. oktobrī, norādot, ka tiesiskā aizsardzība uz laiku nepieciešama, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un varētu turpināt sekmīgu darbību. Iepriekš uzņēmuma lielākais kreditors – Valsts ieņēmumu dienests (VID) – "Ķekavu" ar 1 721 250 latu parādu bija ierindoja 11. vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pārsniedz 300 000 latu.

TAP "Ķekavai" tika piemērots 2012. gada 20. janvārī, par administratoru ieceļot Olafu Švanku, kurš vēlāk – 2013. gadā divreiz pieteica "Ķekavas" maksātnespēju, taču tiesa to neatzina.

Pērn vasarā "Ķekavas" akciju kontrolpakete tika pārdota Lietuvas daudznozaru kompānijai "Linas Agro Group". Lietuvas uzņēmums parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87 % "Ķekavas", 100 % SIA "Broileks", 100 % SIA "Cerova" un 100 % SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi. Darījumu pilnīga noslēgšana bija atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no Konkurences padomes, kas tika saņemta pērn 28. oktobrī.

Komentējot tiesas lēmumu par TAP atcelšanu, "Linas Agro Group" valdes loceklis Andrus Pranckevičs biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka ir gandarīts par šo lēmumu, kas ļaus pilnībā pievērsties pilnvērtīgam uzņēmuma darbam, kā arī pabeigt minēto uzņēmumu akciju pakešu pilnīgu pārņemšanu.

"Tā pagaidām vēl nav notikusi, jo "Ķekavas" TAP procesa atcelšana bija iekavējusies. Tomēr pilnīga akciju pārņemšana ir tikai tehniska lieta. Darījums tiks pabeigts līdz februāra vidum," sacīja A. Pranckevičs.

"Linas Agro" plāno uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēt 12,5 miljonus eiro. "Linas Agro Group" prognozē, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekavas" apgrozījums 2012. gadā palielinājies par 15 %, sasniedzot 32,85 miljonu eiro salīdzinājumā ar 28,51 miljonu eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies līdz 0,71 miljonam eiro salīdzinājumā ar 5,70 miljonu lieliem zaudējumiem 2011. gadā. Uzņēmums nodarbina 639 darbiniekus.

Iepriekš:
"Ķekavas" vistas turpmāk audzēs lietuvieši
Putnu fabrika "Ķekava" pamazām nonāk konkurentu ķetnās
Kārtējais konflikts starp "Ķekavas" vadību un maksātnespējas administratoru
"Ķekavas" darbinieki: strādājam, nervozējam, pārdzīvojam
Ķekavas lietā piesauc reiderismu
Izmaksu palielināšanās dēļ "Ķekava" lūdz pagarināt tiesiskās aizsardzības plānu
"Ķekavas" darbinieki: strādājam, nervozējam, pārdzīvojam