19.02.2013 15:26

"Ķekavas" darbinieki: strādājam, nervozējam, pārdzīvojam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekavas" darbinieki: strādājam, nervozējam, pārdzīvojam Krišjānis Grantiņš

Rīgas rajona tiesa izskata tiesiskajā aizsardzība esošās putnu fabrikas "Ķekava" administratora Olafa Švanka pieteikumu, kurā lūgts izbeigt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un pasludināt uzņēmuma maksātnespēju.

Uzņēmums lūdzis TAP pagarināt vel par diviem gadiem, kā neparedzētu apstākli minot putnu barības cenu palielināšanos. Administrators tiesā līdz šim norādījis – fabrika nespējot vienlaikus segt TAP izmaksas un maksājumus kreditoriem. Par to liecinot arī VID izsniegtas izziņas, ka uzņēmumam izveidojies nodokļu parāds. Uzņēmums to noliedz. Administrators arī minējis, ka uzņēmuma uzkrājumi par daudziem tūkstošiem atpaliek no TAP plānotajiem.

Fabrika, kas apliecinājusi spēju pēdējos gados palielināt ražošanu, spēj tikt galā ar krīzi, uzskata gan uzņēmuma vadība, gan pašvaldība, gan "Rīgas Apriņķa Avīzes" aptaujātie fabrikas darbinieki. Tiesas lēmums gaidāms 28. februārī.

"Strādājam, nervozējam, pārdzīvojam nebūšanas," teic darbiniece, kas uzņēmumā strādā deviņus gadus. "Bizness ir bizness. Uzņēmums ir liels, spējīgs ražot, un tīkotāji, domāju, arī ir. Taču negribu iedziļināties. Tā ir saimnieku problēma, mums, strādājošajiem, vajag darbu, sliktas domas nemaz negribu domāt."

"Spēj tik mazgāt," Jānis, kas strādā taras noliktavā, atzīst, ka par darba trūkumu pēdējos gados sūdzēties nevar. Līdzīgi kā ceļā uz fabriku sastaptais apsardzes darbinieks Andris (vārds mainīts), viņš pauž aizdomas par vadības nesaimnieciskumu.

"Ar katru gadu kļuvis tikai labāk, par fabrikas slēgšanas iespēju nemaz nedomāju," optimiste ir ražotnes datoroperatore Ieva (vārds mainīts).

Iepriekš:
Ķekavas lietā piesauc reiderismu