01.02.2013 12:44

Izmaksu palielināšanās dēļ "Ķekava" lūdz pagarināt tiesiskās aizsardzības plānu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izmaksu palielināšanās dēļ "Ķekava" lūdz pagarināt tiesiskās aizsardzības plānu www.foto.delfi.lv

AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") 31. janvārī sagatavojusi un kreditoriem izsūtījusi grozījumus esošajā tiesiskās aizsardzības plānā (TAP), kas ir spēkā no 2012. gada 20. janvāra.

Pēc TAP plāna grozījumu saskaņošanas ar kreditoriem uzņēmums plāno tos iesniegt Rīgas rajona tiesā apstiprināšanai, vēsta nozare.lv.
Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, grozījumi paredz TAP pagarināt uz diviem gadiem, kā arī veikt korekcijas līdzšinējā maksājumu grafikā, kā iemeslu minot izejvielu sadārdzināšanos.

"Lai gan ar TAP izpildi esam apmierināti, tomēr ir būtisks faktors – barības cenu kāpums, ko radījis kviešu un sojas cenu palielinājums pasaules tirgos un kas patlaban ietekmē TAP realizāciju. Barības izmaksas veido 50 % no kopējām izmaksām. Sākot plānot TAP, kā arī tā apstiprināšanas brīdī barības cenas bija daudz mazākas, līdz ar to patlaban nepieciešamas izmaiņas TAP, lai plāns atbilstu šodienas reālajai situācijai," atzina "Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Viņš arī norādīja, ka TAP ietvaros kreditoriem pēc plāna līdz 2013. gada 1. feburārim "Ķekava" samaksājusi jau 729 000 latu, tai skaitā Valsts Ieņēmumu dienestam (VID) iepriekš nenomaksāto nodokļu parādu 534 000 latu.

Tāpat A. Vilcmeiers informēja, ka līdztekus TAP pildīšanai uzņēmums sācis arī ISO sertifikācijas ieviešanu, ko plānots pabeigt līdz 2013. gada rudenim.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesa pērn 20. janvārī apmierināja "Ķekavas" pieteikumu un noteikusi uzņēmumam tiesisko aizsardzību. Iepriekš pozitīvu lēmumu attiecībā uz "Ķekavas" tiesiskās aizsardzības procesu pieņēma tās lielākais kreditors – VID. Uzņēmums uzsvēra, ka VID lēmums "Ķekavas" maksātnespējas novēršanai uzņēmumam dos iespēju mērķtiecīgi strādāt tālāk.

2010. gada 1. oktobrī "Ķekava" ar 1 721 250 latu parādu tika ierindota 11. vietā starp 100 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pārsniedz 300 000 latu. 7. oktobrī "Ķekava" Rīgas rajona tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, norādot, ka pieteikuma mērķis ir uz laiku iegūt tiesisko aizsardzību, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un varētu turpināt sekmīgu darbību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekavas" zaudējumi 2011. gadā palielinājušies par gandrīz 70 % un bijis 4,01 miljons latu salīdzinājumā ar 2,36 miljonu latu zaudējumiem 2010. gadā. "Ķekavas" apgrozījums 2011. gadā bija 20,04 miljoni latu, kas ir 0,15 % pieaugums salīdzinājumā ar 20 miljonu latu apgrozījumu 2010. gadā.

Pēc provizoriskajiem 2012. gada finansiālajiem datiem, "Ķekava" sasniegusi 22,9 miljonu latu apgrozījumu, kas ir otrs lielākais apgrozījuma rādītājs visā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.