03.09.2013 17:28

Getliņos tomēr būvēs atkritumu šķirošanas rūpnīcu par teju 20 miljoniem latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Getliņos tomēr būvēs atkritumu šķirošanas rūpnīcu par teju 20 miljoniem latu www.foto.delfi.lv

Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" organizētajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" par uzvarētāju kļuvusi atkritumu apsaimniekotāja SIA "Vides pakalpojumu grupa".

Par to liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, raksta nozare.lv. Iepriekš jau vēstīts, ka "Vides pakalpojumu grupas" piedāvājums paredz vienu tonnu atkritumu sagatavot par 6,66 latiem. Projekta kopsumma ir 19,98 miljoni latu.

Kopā konkursā tika iesniegti trīs projekti, to iesniedzēji – AS "Daugavpils specializētais ATU", SIA "Vides pakalpojumu grupa" un SIA "Ekodoktrīna". "Getliņi Eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova norāda, ka konkursā neuzvarējušie pretendenti šo rezultātu var pārsūdzēt līdz 12. septembrim.

Kā atzina uzņēmuma "Ekodoktrīna" pārstāvis Jānis Vilgerts, uzņēmums neplāno pārsūdzēt šo konkursa rezultātu. Biznesa portālam "Nozare.lv" vēl nav izdevies sazināties ar uzņēmumu "Daugavpils specializētais ATU", lai noskaidrotu, vai uzņēmums pārsūdzēs lēmumu IUB.

Kā ziņots, "Getliņi Eko" organizētajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" komisija ir pieņēmusi lēmumu par to, kuru no konkursa dalībniekiem atzīt par uzvarētāju un ar kuru slēgt līgumu par tālāko sadarbību. Uzņēmuma pārstāve Vītola-Barānova norāda, ka informācija par šo lēmumu iesniegta IUB.

Viņa atzīmē, ka rezultāti tiks paziņoti 4. septembrī pulksten 10.30 poligona "Getliņi" administrācijas ēkā. Pasākuma laikā tiks paziņoti konkursa uzvarētāji un sniegti skaidrojumi par komisijas pieņemto lēmumu. Tāpat tiks sniegts uzņēmuma skatījums uz konkursa norisi un tajā saņemtajiem pārmetumiem.

Kā ziņots, konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21. decembrī. Līdz šim konkursa termiņš ticis pagarināts trīs reizes.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92 % kapitāla daļu, bet Stopiņu pagasta domei – 2,08 % kapitāla daļu.

Iepriekš:
"Getliņi Eko" neplāno vēlreiz pagarināt termiņu atkritumu šķirošanas rūpnīcas celtniecības konkursā
"Getliņi Eko" konkursam par vitāli svarīgās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību atkal pagarināts termiņš
"Getliņi Eko" līdz 2. aprīlim pagarinājuši termiņu konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību
Uzņēmēji: Atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības jaunais konkurss draud izgāzties