20.02.2013 13:21

"Getliņi Eko" līdz 2. aprīlim pagarinājuši termiņu konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi Eko" līdz 2. aprīlim pagarinājuši termiņu konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību Krišjānis Grantiņš

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" pagarinājusi konkursa "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" termiņu līdz 2. aprīlim.

Konkursa termiņš pagarināts pēc atsevišķu pretendentu lūguma, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns. Pretendentus gan viņš neatklāja. Arī aptaujājot citus atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumus, par pretendentiem neizdevās noskaidrot neko vairāk.


SIA "Vides pakalpojumu grupa" valdes priekšsēdētāja Ieva Jansone teic, ka par konkursa termiņa pagarinājumu ir informēta, tomēr uzņēmums neplāno tajā pieteikties, jo konkursa prasības esot tādas, ka vienam uzņēmumam tās nav izpildāmas.

Arī uzņēmuma SIA "L&T" direktors Reinis Ceplis atzīmēja, ka ir informēts par termiņa pagarinājumu, piebilstot, ka ar nolikumu ir iepazinies un vēl izvērtēs to, vai pieteikties konkursā vai ne. Tāpat viņš norādīja, ka, iespējams, vēl lūgs "Getliņi Eko" kaut ko mainīt nolikumā, lai konkursa nosacījumi un prasības būtu skaidrāk saprotamas.

Savukārt ar citiem iespējamo pretendentu – SIA "Eko Rīga" un SIA "Ekodoktrīna" – pārstāvjiem patlaban vēl nav izdevies sazināties.

Ieinteresētās personas savus piedāvājumus var iesniegt līdz 2. aprīļa pulksten 12, iesniedzot personīgi "Getliņi Eko" birojā Kaudzīšu ielā, Rumbulā, Stopiņu novadā vai sūtot pa pastu.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" pagājušā gada nogalē izsludinātā atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības konkursa prasībām varētu nebūt atbilstošu pretendentu, skaidroja SIA "Eko Rīga" pārstāve Jana Duhovska un SIA "Vides pakalpojumu grupa" padomes priekšsēdētājs Guntars Kokorevičs. Konkursa rezultāti noteiks, vai Latvija spēs nodrošināt Eiropas Savienības (ES) prasības un izvairīties no bargām soda sankcijām.

ES regulas paredz, ka no 2015. gada "Getliņi Eko" teritorijā obligāti jāveic savākto atkritumu šķirošana, taču vairākkārtēji mēģinājumi izsludināt konkursu par šķirošanas nodrošināšanu beigušies bez rezultātiem, jo konkurss Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nemitīgi apstrīdēts.

I. Stirāns iepriekš uzsvēra, ka šis ir jau trešais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai, un tam konkursam ir izšķiroša nozīme, kura norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" 97,92 % kapitāla daļu pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai, bet 2,08 % kapitāla daļu – Stopiņu novada pašvaldībai.

Iepriekš:
Uzņēmēji: Atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības jaunais konkurss draud izgāzties