30.04.2013 11:31

"Getliņi Eko" konkursam par vitāli svarīgās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību atkal pagarināts termiņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šis ir jau trešais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai un tam ir izšķiroša nozīme, jo konkursa norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu. Šis ir jau trešais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai un tam ir izšķiroša nozīme, jo konkursa norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu. www.foto.delfi.lv

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" konkursam "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" jau trešo reizi pagarināts termiņš.

Šoreiz termiņš pagarināts līdz 31. maijam, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv". Pirmo reizi konkursa termiņš pagarināts no 19. februāra līdz 2. aprīlim, pēc tam tas tika pagarināts līdz 29. aprīlim.


"Getliņi Eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova norādīja, ka termiņš pagarināts, jo vairāki potenciālie pretendenti izteica vēlmi apskatīt objektu klātienē. "Lai sarīkotu šo atvērto sanāksmi, bija nepieciešams pārcelt termiņu. Turklāt "Getliņi Eko" par konkursu ir saņēmuši papildu jautājumus, uz kuriem tiek gatavotas atbildes."

Lai potenciālie pretendenti varētu apskatīties vietu klātienē, 7. maijā plkst. 11 "Getliņos" tiek organizēta visu interesentu, potenciālo pretendentu tikšanās un vietas apskate. Tā būs atvērta sanāksme, kurā var piedalīties ikviens interesents, teica uzņēmuma pārstāve, piebilstot, ka speciāli medijiem nekas netiek organizēts, bet, ja ir vēlme un laiks, vietas apskatē piedalīties var arī mediju pārstāvji.

Savukārt, runājot par to, vai konkursam jau ir kādi pretendenti, uzņēmuma pārstāve atzīmēja, ka patlaban neviens vēl nav pieteicies. Viņa arī prognozēja, ka visi pieteikumi, visticamāk, tiks iesniegti tieši pirms termiņa beigām.

Ieinteresētās personas savus piedāvājumus var iesniegt līdz 31. maijam plkst. 12, iesniedzot personīgi "Getliņi Eko" birojā Kaudzīšu ielā, Rumbulā, Stopiņu novadā, vai sūtot pa pastu.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" pērn nogalē izsludinātā atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības konkursa prasībām varētu nebūt atbilstošu pretendentu, skaidroja atkritumu apsaimniekotāja SIA "Eko Rīga" pārstāve Jana Duhovska un SIA "Vides pakalpojumu grupa" padomes priekšsēdētājs Guntars Kokorevičs. Konkursa rezultāti noteiks, vai Latvija spēs nodrošināt Eiropas Savienības (ES) prasības un izvairīties no bargām soda sankcijām.

Eiropas Savienības (ES) regulas paredz, ka no 2015. gada "Getliņi Eko" teritorijā obligāti jāveic savākto atkritumu šķirošana, taču vairākkārtēji mēģinājumi izsludināt konkursu par šķirošanas nodrošināšanu beigušies bez rezultātiem, jo konkurss Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nemitīgi apstrīdēts.

"Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns iepriekš uzsvēra, ka šis ir jau trešais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai un tam ir izšķiroša nozīme, jo konkursa norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" 97,92 % kapitāla daļu pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai, bet 2,08 % kapitāla daļu – Stopiņu novada pašvaldībai.

Iepriekš:
"Getliņi Eko" līdz 2. aprīlim pagarinājuši termiņu konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību