03.12.2013 09:54

Rīgas domē notiks konference "Dzimumu līdztiesība izglītības saturā un procesā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas domē notiks konference "Dzimumu līdztiesība izglītības saturā un procesā" publicitātes

Rīt, 4. decembrī, Rīgas domes sēžu zālē pulksten 9 notiks konference "Dzimumu līdztiesība izglītības saturā un procesā".

Konferences mērķis ir raisīt atklātu un patiesu diskusiju par dzimumu līdztiesības politikas īstenošanu Latvijā un Eiropas Savienībā izglītības kontekstā.

Šādas diskusijas nepieciešamību pamato gan pēdējo gadu laikā Latvijā pieņemtie dzimumu līdztiesības politikas dokumenti un izstrādātie instrumenti to ieviešanai, gan pērn rudenī notikušais sabiedriski politiskais skandāls, ko izraisīja Dānijas metodiskā materiāla "Pirmsskolas, kurās ir vieta Pepijprinčiem un Pirātprincesēm" un bērnu grāmatu "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" nonākšana Latvijas bērnudārzos, un tam sekojošās asās vērtību un izpratnes sadursmes ne tikai starp dažādām sabiedrības grupām, bet arī lēmējvaras un izpildvaras līmenī.

Saistībā ar dzimumu līdztiesības integrēšanu izglītības saturā un procesā konferencē tiks runāts par tādiem jautājumiem kā dzimumu bioloģisko atšķirību novērtēšana izglītībā, cilvēka veselīgai dzimumidentitāte un tās nozīmei cilvēka un sabiedrības veselībā. Īpaša uzmanību konferencē tiks pievērsta dzimumu līdztiesības jēdziena saturam un tā interpretācijām.

Konferencē ar referātiem uzstāsies Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas un Latvijas Universitātes profesori un docētāji, un dažādu nozaru speciālisti – ārsti, psihoterapeiti, psihologi u. c.

Konferenci organizē "Asociācija "Ģimene"" sadarbībā ar biedrību "Īsta mīlestība gaida", ģimenes izglītības un attīstības fondu "ĀBEĻZIEDS", Latvijas Pedagogu domi, "Latviešu identitātes atbalsta biedrību".

Konference notiek EEZ finanšu instrumenta 2009-2014 "NVO Fonds" programmas projekta "Pilsoniskās sabiedrības un iedzīvotāju līdzdalība dzimumu līdztiesības politikas izstrādē un īstenošanā" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Programma atrodama www.asociacijagimene.lv. Kontaktpersona – Ieva Bērziņa, tālrunis: 26598162.


Iepriekš:

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." />