02.02.2013 15:21

Saeimas deputāti pret Dženderisma ideoloģiju

Autors  www.atjaunotne.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas deputāti pret Dženderisma ideoloģiju arhīvs

Tupinās cīņa par Dženderisma (Gender) ideoloģijas ieviešanu Latvijā. Šoreiz pret Labkājības ministrijas centieniem šo ideoloģiju izplatīt Latvijā, tostarp pirmsskolās, iestājušies 36 Saeimas deputāti. Piedāvājam iepazīties ar viņu vēstuli un argumentāciju šajā jautājumā.

36 Saeimas deputātu vēstule par "Plānu dzimumu līdztiesības īstenošanai 2012.–2014. gadam"

Par Ministru kabineta atbildi par Dānijas metodisko materiālu pirmsskolas izglītības iestādēm un "Plānu dzimumu līdztiesības īstenošanai 2012.–2014. gadam"

2012. gada 27. novembrī Ministru kabinets noraidīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas lūgumu pārskatīt "Plānu dzimumu līdztiesības īstenošanai 2012.–2014. gadam", kā arī neatbalstīja komisijas atzinumu par Labklājības ministrijas un Ziemeļvalstu Ministru padomes projekta ietvaros izdoto dāņu autores Louise Windfeldt bērnu grāmatu "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" un metodiskā līdzekļa "Pirmsskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm" nepiemērotību izmantošanai Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Metodiskā materiāla un bērnu grāmatu publiskošana sabiedrībā ir izraisījusi asas diskusijas, pievēršot dzimumu līdztiesības politikai vēl nebijušu sabiedrības uzmanību.

Turpināt lasīt.