13.03.2017 12:11

Carnikavā gatavojas Latvijas simtgadei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā gatavojas Latvijas simtgadei Carnikavas novada pašvaldība

14. martā Carnikavas Novadpētniecības centrā tiks plānoti Latvijas simtgades pasākumi Carnikavas novadā. Ikviens interesents tiek aicināts dalīties savās idejās un iniciatīvās, kā arī palīdzēt īstenot jau nospraustos mērķus.

"Es esmu Latvija" – ar šādu vēstījumu top valsts simtgades pasākumi Latvijā, sākot ar 2017. gadu un līdz pat 2021. gadam, kas vēsturiski atbilst arī Latvijas kā valsts izveides un nostiprināšanās ceļam, informē Carnikavas novada pašvaldībā.

Ir izveidots saraksts, kas atspoguļo šobrīd plānotās aktivitātes Carnikavas novadā, kuras saistītas ar valsts simtgades svinībām. Sarakstā iekļauti gan pašvaldības, gan nevalstisko organizāciju piedāvātie pasākumi. Saraksts ir atvērts jaunām ierosmēm un laika gaitā var tikt papildināts.

Kā viens no centrālajiem Latvijas dzimšanas dienas svinību pasākumiem 2018. gadā Carnikavas novadā ir Ciemu dienas, kuru laikā katrs ciems var izstāstīt savu īpašo stāstu, palepoties ar sev raksturīgām un nozīmīgām kvalitātēm, kā arī saliedēt ciema iedzīvotājus kopīgu svētku radīšanai, norāda pašvaldībā.

Ciemu biedrības un iedzīvotāji, kā arī ikviens interesents tiek aicināts 14. martā plkst. 18.00 Carnikavas Novadpētniecības centrā pievienoties ciemu dienu plānošanai, kā arī uzzināt par iespēju piedalīties "Sabiedrība ar dvēseli" izsludinātajā projektu konkursā, kas paredz atbalstīt ar Latvijas valsts simtgadi saistītās sabiedriskās iniciatīvas, vēsta pašvaldības pārstāvji.

 

Lasīt 2896 laiki