17.01.2017 12:04

Foto: Carnikavā sveic starptautiski atzītos novada māksliniekus Svarīgs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Carnikavā sveic starptautiski atzītos novada māksliniekus Carnikavas novada pašvaldība

Pagājušajā nedēļas nogalē Carnikavas tautas namā "Ozolaine" bija sapulcējušies novada pašdarbības kolektīvi un mākslinieki, lai atskatītos uz 2016. gadā paveikto un saņemtu Carnikavas novada gada balvas kultūrā par sasniegumiem iepriekšējajā gadā.

Apbalvošanai izvirzītie audzēkņi sniedza nelielu koncertu, visus priecējot ar augstvērtīgiem muzikāliem priekšnesumiem. Atskatoties uz paveikto, Gada balvas kultūrā 2016 laureātus sveica novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica un viņas vietniece Genovefa Kozlovska, kā arī Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva, stāsta Carnikavas novada pašvaldības pārstāvji.

Par sasniegumiem starptautiskos mūzikas konkursos balvas saņēma audzēkņi, kuri mācās ārpus Carnikavas novada: Kristiāna Krūzmētra par iegūto 3. vietu IV Starptautiskajā jauno pianistu konkursā "Mūsdienu klasika" Rīgā, Zita Toma par iegūto Zelta diplomu (1. vieta) akordeonistu konkursā "Akordeonistu dienas Prāgā", kā arī Joanns Nazarovs par iegūto 2. vietu X Starptautiskā jauno talantu konkursā "Tautas akcenti mūzikā" Viļņā, informē pašvaldība.

Par sasniegumiem starptautiskos mūzikas konkursos balvas saņēma Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi: Viktorija Krūzmētra un Jānis Edmunds Daugavietis par iegūto 1. vietu un Keita Dzene par iegūto 2. vietu XVIII Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā "Euterpe" un Anete Dane par iegūto 3. vietu XVI Starptautiskajā konkursā un festivālā "Mūzika bez robežām".

Par audzēkņu sasniegumiem starptautiskos konkursos balvas saņēma arī pedagogi: Daina Birzniece, Tamāra Āriņa un Agra Lāce.

Tāpat balvas saņēma tautas nama "Ozolaine" mākslinieciskie kolektīvi, kuri guvuši panākumus valsts un starptautiska mēroga konkursos: bērnu popgrupa "Jūras zaķi" par iegūto 1. pakāpi festivālā un konkursā "No baroka līdz rokam" Rīgā, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Arnika" par iegūto 1. pakāpi Siguldas apriņķa deju kolektīvu skatē Lēdurgā, jauniešu deju kolektīvs "Abi divi" par iegūto Augstāko pakāpi Siguldas apriņķa deju kolektīvu skatē Salaspilī, vokāli instrumentālā grupa "Summer knight band" par iegūto 3. vietu jauno izpildītāju konkursā "Supermikrofons", dāmu deju kopa "Gaujmaliete" par iegūto 2. vietu starptautiskā festivālā "Life is Beautiful" Slovākijā, senioru deju kolektīvs "Tacis" par iegūto 1. vietu Tautas deju kategorijā Starptautiskajā festivālā un konkursā "Interfolk" Sanktpēterburgā, kā arī kamerkoris "Vēja balss" par iegūto "Grand Prix" diplomu XX Starptautiskajā Stasys Šimkus kormūzikas konkursā Klaipēdā, informē Carnikavas novada pašvaldība.

Noslēgumā, pārstāvot visus novada pašdarbības kolektīvus, uzstājās visjaunākie mākslinieki – bērnu popgrupa "Jūras zaķi", klātesošajiem sniedzot pacilājošu muzikālās enerģijas devu, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Lasīt 3007 laiki