29.12.2016 16:12

Siguldā mēģinās noskaidrot laimes formulu Svarīgs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā mēģinās noskaidrot laimes formulu publicitātes

No janvāra līdz aprīlim Siguldas pagasta kultūras namā būs iespēja piedalīties tikšanās vakaru ciklā "Mana laimes formula", kurā sevi pierādījuši cilvēki neformālā gaisotnē dalīsies ar veiksmes stāstiem. Tikšanās vakari notiks katra mēneša otrajā ceturtdienā plkst. 19.00.

"Tā būs lieliska iespēja neformālā gaisotnē iepazīt vakara viesus no pašas labākas – cilvēcīgās – puses. Šos vakarus nevar dēvēt par lekcijām, tās ir sarunas par un ap visu. Sarunas, kuras spēs iedvesmot, aizkustināt, padomāt, saprast. Sarunas, pēc kurām ieraudzīt lietas citā kvalitātē," norādīts Siguldas pagasta kultūras nama sniegtajā informācijā.

Jaunajā gadā pirmā tikšanās notiks 12. janvārī kopā ar aktieri Kasparu Pūci un viņa brāli, komponistu Valtu Pūci. Kaspars ir apkopojis savu un kolēģu amizantos piedzīvojumus grāmatās "Ko lai dara, tādi laiki", "Pūcesbērns" un "Joku grāmata", piedāvājot tikšanās cikla dalībniekiem ielūkoties aiz teātra aizkariem noslēpumainajā pasaulē, ko dēvē par skatuves dzīvi. Sarunu papildinās Valta Pūces spēlētie skaņdarbi, vēsta kultūras nama pārstāvji.

Otrā tikšanās paredzēta 9. februārī, kad uz sarunu aicināts radio balss īpašnieks un rakstnieks Dzintars Tilaks un dziesminieks, komponists Āris Ziemelis. Dzintars savā laikā Latvijas radio vadījis raidījumu "Sirdslietu aģentūra", ir desmit dažādu grāmatu autors, arī ilustrators un fotogrāfs. Daudzus gadus muzicējis kopā ar Āri Ziemeli. Šajā tikšanās reizē tiks runāts par laimes formulas sastāvdaļām ikdienas dzīvē, latviešu mīlestības mentalitāti visdažādākajās izpausmēs, kā arī par mīlestību dziesmās, liecina kultūras nama sniegtā informācija.

Turpretī 9. martā būs saruna par sportu, mākslu un izklaidi – laikā, kad mājās tiek sagaidīti sporta varoņi no pasaules startiem un veiksmīgiem finišiem. Par šīm trim enerģijām, kas lieliski savijas kopā, veidojot īpašu noskaņu, būs iespēja parunāt ar Latvijas Radio ziņu diktoru, sporta spēļu komentētāju un raidījumu veidotāju Gunāru Jākobsonu, vēsta kultūras nama informācija.

Gunāra Jākobsona profesionālā statistika ir gana iespaidīga – par sporta žurnālistu nostrādājis vairāk nekā 50 gadu, vadījis reportāžas no 13 olimpiskajām spēlēm un 30 pasaules čempionātiem hokejā, ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un Cicerona goda nosaukuma laureāts.

Pēdējā tikšanās reize šajā ciklā notiks 13. aprīlī, kad tiks runāts par to, kas ir svarīgāks – cik daudz mēs apēdam vai ko mēs apēdam? Kā lietot pareizu, pilnvērtīgu un veselīgu uzturu? Kā atrisināt veselības problēmas un slimības izārstēt ar uztura palīdzību? Tikšanās laikā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas diētas ārstu Ati Tupiņu būs iespēja iepazīties ar vienkāršiem, bet efektīviem veselīga uztura pamatprincipiem, norāda kultūras nama pārstāvji.

Lasīt 2717 laiki