02.12.2016 15:29

Nedēļas nogale Salaspilī tiks pavadīta Ziemassvētku gaidās Svarīgs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogale Salaspilī tiks pavadīta Ziemassvētku gaidās publicitātes

No 16. līdz 18. decembrim Salaspilī norisināsies vairāki Ziemassvētku gaidīšanas pasākumi – tirdziņi, koncerti un izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Nedēļas nogali būs iespējams sākt baudīt ar muzikālu pasaku visai ģimenei „Grinča Ziemassvētki", kuru piedāvā Valmieras kinostudija. Izrāde notiks 16. decembrī plkst. 10.00 kultūras namā "Enerģētiķis" un vēstīs par nejauko Grinču, kurš ienīda Ziemassvētkus tikai tāpēc, ka bērnībā pret viņu bija izturējušies slikti.

Piektdienas vakars teiksmainās noskaņās būs kultūras namā "Rīgava", kad plkst. 19.30 pieaugušo amatiermākslas kolektīvi kopā ar aktieri Edgaru Liporu dāvās koncertu "Lai šonakt runā sirds".

Sestdiena, 17. decembris, būs bagāta ar koncertiem un Ziemassvētku tirdziņiem. Dāvanu un gardumu tirdziņus varēs apmeklēt plkst. 10.00–14.00 "Rīgavā", bet plkst. 12.00–17.00 un arī svētdienā – "Enerģētiķī".

Plkst. 12.00 "Rīgavā" norisināsies sengaidītais Ziemassvētku koncertuzvedums bērniem "Šokolādes pasaka", kuru caurvīs V. A. Mocarta, F. Šūberta, J. Štrausa kompozīcijas, kā arī jaukās Ziemassvētku melodijas.

Bet sestdien plkst. 13.00 kultūras namā "Enerģētiķis" amatiermākslas kolektīvi uzburs ziemas sajūtas koncertā "Gaismas kamols".

Svētdienā plkst. 12.00 kultūras nama "Rīgava" bērnu amatiermākslas kolektīvi piedalīsies pasaku ludziņā "Piparkūkas sirds" pēc M. Stārastes pasakas motīviem, dāvājot saviem vecākiem un skatītājiem svētkus.

Salaspiliešu iemīļoti ciemiņi ir Baltinavas dramatiskais kolektīvs "Palādas". Šoreiz viņi būs atveduši Anitas Ločmeles (Danskovītes) komēdijas "Ontons i Anne" 7. sēriju "Antans i rodne". Izrādes laikā skatītāji uzzinās, kā latgalieši cīnās ar izslavētās latgaliešu viesmīlības sekām, kā arī noskaidros, cik jautra reizēm var izvērsties negaidītu ciemiņu ierašanās mājās. Izrāde notiks plkst. 16.00 kultūras namā "Enerģētiķis".

Svētdienas vakars Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās solās būt arī Salaspils novada Doles salas bērniem, jo Daugavas muzejā plkst. 17.00 tiks rotāta eglīte un gaidīti ciemos bērni.

Lasīt 2594 laiki