26.06.2016 15:30

Aicina uz tikšanos ar apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2016" laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daiga Zirnīte un Egils Stalidzāns Daiga Zirnīte un Egils Stalidzāns publicitātes

Atzīmējot Imantdienu, Murjāņos, Imanta Ziedoņa muzejā "Dzirnakmeņos", 2. jūlijā no plkst. 12.00 notiks tikšanās ar apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2016" laureātiem - profesoru Egilu Stalidzānu un latviešu valodas un literatūras skolotāju Daigu Zirnīti.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" un Imanta Ziedoņa muzeja komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Tjarve, pasākumam nepieciešams iepriekš sagatavoties, ņemot līdzi groziņu ar gardumiem (silts ūdens un tēja tiks nodrošināta), kā arī laika apstākļiem atbilstošs apģērbs.

 

Ieeja pasākumā ir bez maksas un tā sākumā būs iepazīšanās ar muzeju un pasākuma dalībniekiem, kā arī informatīvs stāstījums par Ziedoņa muzeja vasaras plāniem. Tam sekos apbalvojuma laureāta zinātnē "Taureņu uzbrukums" Egila Stalidzāna uzstāšanās ar stāstījumu par komunikācijas dažādajām šķautnēm. Kā teicis pats laureāts: "Viss dzīvais sastāv no šūnām. Tās komunicē."


No plkst. 13.30 līdz 14.30 paredzēts apbalvojuma laureātes literatūrā "Bize" Daigas Zirnītes stāstījums "Caur ērkšķiem uz zvaigznēm – caur dzeju uz komunikāciju ar sevi un citiem, un Visumu." Pēc tam sekos muzikālā pauze ar dziesminieces un akordeonistes, kā arī grupas "Sus dungo" dalībnieces Lienes Grosas mūziku, kurai iedvesma rasta dzejnieka Ojāra Vācieša darbos.

Vēlāk norisināsies jēgpilnas sarunas un līdzpaņemto groziņu tukšošana.

Lasīt 2509 laiki