06.02.2014 12:26

"Saliena" Piņķos atklājusi jaunu mājokļu projektu ar Baltijā pirmo "golf estate" konceptu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Salienas" superprojekts vēl "uz papīra" tikai pirms diviem gadiem, no kura jau daļa realizēta. "Salienas" superprojekts vēl "uz papīra" tikai pirms diviem gadiem, no kura jau daļa realizēta. arhīvs

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Saliena Development" pabeigusi būvniecību un nodevusi ekspluatācijā nākamo kārtu vērienīgā nekustamā īpašuma projektā Pierīgā.

Tajā uzbūvētas piecas mazstāvu dzīvokļu ēkas ar 94 dzīvokļiem un astoņas rindu mājas, informēja SIA "Saliena Development" mārketinga vadītājs Ruslans Miroņenko, vēsta nozare.lv.

Šajā projektā izveidots un labiekārtots parks 1,2 hektāru platībā. Patlaban jau ir pārdoti 20 % dzīvokļu. Līdz ar šā posma realizāciju Salienā izveidots Baltijas valstīs pirmais "golf estate" koncepts, kas apvieno teritoriālu un funkcionālu mijiedarbību starp golfa kompleksu un mājokļu apbūvi.

"Šis posms bija nozīmīgs divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, līdz ar tā īstenošanu mēs sākām savu darbību arī dzīvokļu segmentā, paplašinot mūsu savrupmāju un rindu māju piedāvājumu pircējiem ar dzīvokļu sortimentu. Otrkārt, mēs ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā ieviesām pasaulē tik prestižo "golf estate" konceptu, nosakot jaunus standartus nekustamo īpašumu projektos. To novērtē arī mūsu pircējs, jo 20 % dzīvokļu jau ir pārdoti būvniecības stadijā," norāda "Saliena Development" valdes priekšsēdētājs Maikls Džeimss Makarovs.

Jau rakstījām, ka 2012. gada jūlijā "Saliena" paziņoja par plāniem Salienas golfa kompleksa tuvumā uzbūvēt piecas mazstāvu dzīvokļu mājas un astoņas rindu mājas, kad kompleksa būvniecības vietā arī tika ielikts pamatakmens un kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Projektā tika plānots ieguldīt piecus miljonus eiro. Dzīvokļu pārdošanas vidējā cena ir, sākot no 1400 eiro par kvadrātmetru.

R. Miroņenko informēja, ka šo dzīvokļu būvniecībā tika izmantota Latvijai jauna kombinēto konstrukciju tehnoloģija, kas savas energoefektivitātes un citu īpašību dēļ jau kļuvusi populāra Eiropas ziemeļvalstīs. Šīs konstrukcijas ir elastīgas un izturīgas pret dinamiskām slodzēm. Celtniecībā izmantotie materiāli ir videi draudzīgi, nodrošina efektīvu siltumizolāciju un samazina trokšņu līmeni.

Dzīvokļu platības ir no 45 līdz 194 kvadrātmetriem, no divām līdz četrām istabām. Dzīvokļu skaits katrā ēkā svārstās no 12 līdz 29. Augšējos stāvos ir "penthouse" tipa dzīvokļi ar plašām terasēm.

Jaunā mājokļu kompleksa pievienotā vērtība ir izveidotais parks 12 000 kvadrātmetru platībā ar dīķi, strūklaku, apzaļumotu teritoriju, sastādītiem kokiem un bruģētiem un izgaismotiem celiņiem. Parkā izveidots moderns un augstākajiem standartiem atbilstošs bērnu laukums ar speciālu un īpaši mīkstu segumu. Projekta ietvaros iedzīvotājiem ir pieejami arī citi izglītības un sporta objekti – starptautiskā skola, golfa komplekss, meža parks, ledus halle, kā arī drīzumā tiks uzcelta jātnieku sporta skola. Ēku projektēšanu veica arhitektu birojs "Sarma & Norde".

Nekustamo īpašumu projekts "Saliena" atrodas starp Rīgu un Jūrmalu, Babītes novada Piņķos. 455 hektārus lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Patlaban Salienā jau dzīvo aptuveni 150 ģimeņu, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, izveidots viens no Baltijā lielākajiem golfa kompleksiem, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola.

Iepriekš:
Ārvalstniekiem interese par Salienas mājām
Pilsēta bez pases – Saliena