26.06.2012 17:45

Ārvalstniekiem interese par Salienas mājām

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krievijas un citu NVS valstu pilsoņiem interese par īpašuma iegādi Salienas ciematā. Krievijas un citu NVS valstu pilsoņiem interese par īpašuma iegādi Salienas ciematā. arhīvs

Šī gada pirmajā pusē palielinājusies ārvalstnieku, visbiežāk no Krievijas un NVS valstīm, interese par īpašuma iegādi vai izīrēšanu Babītes novada Piņķos esošajā Salienas ciematā.

Šī gada pirmajā pusē iegādātas jau astoņas privātmājas. Galvenie iemesli, kāpēc pircēji izvēlējušies tieši šo projektu, ir tā priekšrocības - kvalitāte, vieta tuvu Rīgai, Jūrmalai un arī lidostai, kā arī arvien lielāku lomu sāk ieņemt profesionāla apsaimniekošana un attīstītāja reputācija, uzskata SIA "Saliena" valdes priekšsēdētājs Maikls Džeimss Makarovs.

Viņš zina stāstīt, ka joprojām visaktīvākie pircēji ir no Krievijas un pārējiem NVS valstīm, kurus var iedalīt trīs kategorijās. Vieni ir tie, kas iegādājas mājokļus kā investīciju, lai iegūtu uzturēšanās atļaujas. Šī kategorija savus mājokļus galvenokārt izīrē. Otri ir tādi, kuriem ir bizness Eiropas Savienības valstīs un viņi pārceļas dzīvot ar ģimeni vai arī šeit dzīvo daļa viņu ģimenes, piemēram, bērni vai vecāki, lai dzīvotu labvēlīgā ekoloģiskajā vidē un iegūtu labāku veselības aprūpi vai arī labu izglītību privātajās skolās. Trešā kategorija iegādājas mājokļus kā vasaras māju.

"Pircēji no ārvalstīm Latvijā pērk kompleksu risinājumu - ne tikai uzturēšanās atļauju, kas atvieglotu to pārvietošanos uz Šengenas zonas valstīm, bet arī investīciju nākotnē - kvalitatīvu un perspektīvu īpašumu. Svarīgi ņemt vērā, ka, pateicoties viņu aktivitātei, valsts saņem papildu nodokļu ieņēmumus un rodas jaunas darbavietas ar būvniecību nesaistītās nozarēs, piemēram, tirdzniecībā, tūrismā, rekreācijā un tamlīdzīgi," zina teikt. Dž.M. Makarovs.

Līdz ar privātmāju īres tirgus attīstību un ārvalstu pircējiem parādās cita jauna tendence - daudz vairāk novērtē profesionālu apsaimniekotāju pakalpojumus, tā kā pašiem nav laiks to uzņemties vai arī attālums un zināšanu trūkums par Latviju to traucē darīt, uzskata SIA "Saliena" vadītājs.