17.07.2012 15:30

Reportāža: Vēstījuma kapsula Salienas jaunajā projektā aprakta

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Saliena" vadītājs, Babītes novada mērs un projekta arhitekts aprok vēstījuma kapsulu nākamajām paaudzēm. SIA "Saliena" vadītājs, Babītes novada mērs un projekta arhitekts aprok vēstījuma kapsulu nākamajām paaudzēm. Krišjānis Grantiņš

17. jūlijā Babītes novada Piņķos svinīgi tika ielikts pamatakmens un kapsula nākamajām paaudzēm vietā, kur pēc kāda laika atradīsies dzīvojamo ēku komplekss un golfa laukums.

 

Tas ir vērienīgā Salienas projekta nākamais posms, kas paredz izveidot Baltijas valstīs pirmo "golf estate" jeb kompleksu, kurā blakus dzīvojamajām mājām atrodas arī golfa laukums. Kā zināja stāstīt SIA "Saliena" valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs, tad šāds nekustamo īpašumu projekts ļoti populārs ir vecajā Eiropā un Skandināvijā. Tāpat uzņēmuma pārstāvis pastāstīja, ka pirmā māja varētu tikt pabeigta jau nākamā gada februārī, bet otrā – aprīlī. Lai tas notiktu, būvnieki jau tagad čakli rosās pa teritoriju.

"Attīstot šo projektu, mums bija ļoti svarīgi apvienot trīs lietas – zaļu vidi, augstas kvalitātes izejmateriālus un tajā pašā laikā nodrošināt, lai ēku uzturēšanas izmaksas ilgtermiņā būtu iedzīvotājiem draudzīgas," tā M. Makarovs.

Salienas vadītāju papildināja projekta izstrādātāja, arhitektu biroja "Sarma&Norde" pārstāvis Jānis Norde. Viņš uzsvēra, ka šī būs vieta, kur dzīvojot nebūs jāatsakās no komforta un pilsētas tuvuma, bet tajā pašā laikā tā būs iespēja elpot svaigu gaisu. "Tas ir nākotnes virziens, tāpēc ceru, ka arvien vairāk rīdzinieku izvēlēsies pārcelties no saviem dzīvokļiem uz šīm mājām," tā arhitekts.

Šo projektu kā nozīmīgu novērtēja arī klātesošais Babītes novada pašvaldības vadītājs Andrejs Ence ("Reģionu alianse"). Viņš uzsvēra, ka SIA "Saliena" ir nopietns un Pierīgas reģionam svarīgs investors. ""Salienas" projekts ļauj Piņķiem kļūt par arvien nozīmīgāku apdzīvoto vietu šajā Pierīgas reģionā," tā A. Ence.

Jaunā projekta ietvaros plānots celt piecas trīsstāvu un astoņas rindu mājas. Dzīvokļu platības būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, kas nozīmē, ka vienā dzīvoklī būs vidēji divas līdz četras istabas.