15.02.2015 15:17

Siguldietim pasaules čempionāta sudrabs U-23 vecuma grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai arī Siguldas trasē notikušajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā mājiniekiem neizdevās sasniegt maksimālos mērķus, bez godalgas Latvijas sportisti nepalika – siguldietis Riks Kristens Rozītis izcīnīja sudrabu vecuma grupā līdz 23 gadiem.

Svētdien notikušajās individuālajās sacensībās vīriem Rozītis bija labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem. Riks Kristens, kurš čempionāta pirmajā dienā uzvarēja priekšsacīkstēs, braucienos uzrādīja 10. un 11. rezultātu un kopvērtējumā ieņēma desmito vietu. Apsteidzot galveno favorītu vācieti Feliksu Lohu, par pasaules čempionu negaidīti kļuva Semjons Pavļičenko no Krievijas, Rozītis viņam summā zaudēja 0,836 sekundes. Savukārt U-23 grupā siguldietis piekāpās vienīgi Aleksandram Peretjaginam (+0,632 s).

"Pirms sacensībām gribēju būt vismaz piecpadsmitniekā. Divi normāli braucieni veikti, izcīnīta arī vieta uz U-23 pjedestāla, viss kārtībā," pēc sacensībām pauda R.K.Rozītis. "Otrais brauciens nebija tik labs kā pirmais – kamanas izslīdēja pirmajā virāžā, un izgāju no ritma, varbūt tas bija vēja dēļ. Tomēr pirmajai sezonai pie pieaugušajiem esmu sasniedzis ļoti labu rezultātu."

12. vietu kopvērtējumā, abos braucienos uzrādot 14. rezultātu, ieņēma siguldietis Inārs Kivlenieks (+1,003 s), bet 15. vietā finišēja Artūrs Dārznieks (+1,146 s). Viņam izdevās ļoti labs otrais brauciens, toties pagalam neizdevās pirmais, kas acīmredzot laupīja medaļu U-23 ieskaitē – ceturtā vieta 0,942 sekundes aiz A. Peretjagina. Ceturtais Latvijas kamaniņu braucējs saulkrastietis Kristers Aparjods pirmajā braucienā ierindojās 26. vietā un par mata tiesu nekvalificējās otrajam mēģinājumam, ko veica 25 no 37 sacensību dalībniekiem.

Vilšanos Latvijas kamaniņbraucēji piedzīvoja pasaules čempionāta pēdējā disciplīnā – komandu stafetē, kurā, kā jau olimpiskajiem laureātiem pienākas, tika lolotas klusas cerības uz medaļām. Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un brāļi Šici 12 komandu konkurencē palika septītajā vietā 1,638 sekundes aiz galvenajiem favorītiem un uzvarētājiem vāciešiem.

Ātrāki par latviešiem bija arī krievi, kanādieši, itālieši, amerikāņi un austrieši, bet aiz mājiniekiem palika slovāki, poļi, ukraiņi, korejieši (nefinišēja) un rumāņi (tika diskvalificēti).

Iepriekš:

FOTO: Pasaules čempionāta pirmajā dienā mājinieki bez īsta gandarījuma

Latvijas kamaniņu braucējiem cerīgs pasaules čempionāta starts