13.02.2015 13:51

Latvijas kamaniņu braucējiem cerīgs pasaules čempionāta starts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucējiem cerīgs pasaules čempionāta starts www.kamanas.lv

Piektdien Siguldas trasē ar priekšbraucieniem rangā zemāk esošiem sportistiem sākās pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Mājinieki sacensību pirmajā dienā uzrādīja cerīgus rezultātus.

Priekšbraucienos ritēja cīņa par labākām starta vietām pamatsacensībās tiem kamaniņu braucējiem, kuri pēc šīs sezonas rezultātiem nav iekļuvuši spēcīgāko grupā – labāko piecpadsmitniekā vīriem vai labāko divpadsmitniekā dāmām un divnieku ekipāžām. No Latvijas sportistiem starp šiem elites braucējiem ir Elīza Tīruma un divnieku ekipāžās Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (piektdien pēcpusdienā viņi aizvadīja pēdējos treniņbraucienus).

Vīru priekšbraucienos divas pirmās vietas ieņēma siguldieši Riks Kristens Rozītis un Inārs Kivlenieks, kuri tādējādi pasaules čempionāta pirmajā braucienā startēs ar attiecīgi 16. un 17. numuru. Sesto vietu ieņēma Artūrs Dārznieks, bet Kristers Aparjods no Saulkrastiem ierindojās 15. vietā. Startēja 21 kamaniņu braucējs.

Dāmām 28 dalībnieču konkurencē siguldiete Ulla Zirne ieņēma septīto pozīciju, Kendija Aparjode divpadsmito un Alise Evelīna Mitkus 24. pozīciju. Savukārt 11 divnieku ekipāžu sacensībās piekto labāko rezultātu uzrādīja ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Krišu Matuzelu.

Sestdien plkst. 10.10 sāksies pasaules čempionāta pamatsacensības divnieku ekipāžām (otrais brauciens 11.30), bet plkst. 12.30 dāmām (otrais brauciens 14.15). Apbalvošanas ceremonija plkst. 18 Siguldas Stacijas laukumā. Svētdien plkst. 10.10 paredzēts starts vīriem (otrais brauciens 12.10), plkst. 14 komandu stafetes sacensības un plkst. 15.30 turpat trasē laureātu apbalvošanas ceremonija.

Abas dienas sacensības tiešraidē translēs kanāls LTV7. Taču interesantāk kamaniņu braucējus droši vien būs vērot klātienē Siguldā, kur skatītāju ērtībām būs gan uzstādīts jauns rezultātu tablo, gan nodrošināta izklaides programma.



Iepriekš:
Kamaniņu braucējiem Siguldā sezonas kulminācija