14.02.2015 15:11

FOTO: Pasaules čempionāta pirmajā dienā mājinieki bez īsta gandarījuma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici uzreiz pēc finiša otrajā braucienā Brāļi Šici uzreiz pēc finiša otrajā braucienā Einārs Binders

Vairāku tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē brāļiem Andrim un Jurim Šiciem tomēr neizdevās īstenot mērķi iegūt pasaules čempionāta medaļas kamaniņu sportā "dzimtajā" Siguldas trasē. Trīskārtējiem olimpisko spēļu laureātiem divnieku ekipāžu sacensībās bija jāsamierinās ar sesto vietu.

Pirmajā braucienā siguldieši uzrādīja sesto rezultātu un uzreiz pēc finiša steidza veikt uzlabojumus kamanās. Kā vēlāk atzina Juris Šics, būtiskas kļūdas trasē netika pieļautas, taču rezultāts 0,223 sekundes aiz līderiem vāciešiem Vendla/Arlta lika domāt, ka vaina meklējama tehnikā.

Otrajā braucienā brāļi Šici sasniedza piekto rezultātu, kas tomēr neļāva uzlabot pozīcijas kopvērtējumā. Andris Šics pēc finiša atklāja, ka trases beigu daļā tika pieļauta pagaidām neizskaidrojama kļūda, kuras rezultātā sportisti bijuši tuvu kritienam. Cerības uz labāko braucienu pasaules čempionātā jāatliek uz svētdienas komandu stafetes sacensībām...

Par pasaules čempioniem otro reizi (trešo, ieskaitot komandu sacensības) kļuva Soču olimpisko spēļu uzvarētāji Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas, kuriem Andris un Juris Šics divu braucienu summā zaudēja 0,449 sekundes. Otro vietu ieņēma austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers (+0,136 s), trešo – Kristians Oberštolcs un Patriks Grubers no Itālijas (+0,257 s). Zīmīgi, ka ārpus godalgotā trijnieka ceturtajā vietā palika šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Otrā labākā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar desmito un astoto rezultātu braucienos kopvērtējumā noslēdza labāko desmitnieku (+0,739). Bet juniori ropažnieks Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels 24 ekipāžu konkurencē pirmajā braucienā uzrādīja 19. laiku un nekvalificējās otrajam mēģinājumam, ko veica 18 labākie dueti. Toties pasaules U-23 vecuma grupas ieskaitē viņiem tika piektā vieta.

Vēlāk notikušajās dāmu sacensībās labāko desmitniekā mājiniecēm iekļūt neizdevās. Krimuldiete Elīza Tīruma, spītējot nopietnai kājas traumai, pēc pirmā brauciena ieņēma desmito pozīciju, taču otro braucienu veica neveiksmīgi un ar 17. rezultātu kopvērtējumā atkrita uz 13. pozīciju. Nu jau divkārtējai pasaules čempionei vācietei Natālijai Geizenbergerei viņa zaudēja 0,965 sekundes. Sudraba medaļu izcīnīja Tatjana Ivanova no Krievijas (+0,316 s), bronzu – Tatjana Hifnere (+0,321 s).

Siguldiete Ulla Zirne pirmajā braucienā uzrādīja 18. rezultātu, bet otrajā piedzīvoja sāpīgu kritienu un noslēdz pirmo divdesmitnieku. Kendija Aparjode no Saulkrastiem pirmajā mēģinājumā ieņēma 27.vietu un nekvalificējās otrajam braucienam – tāpat kā Alise Evelīna Mitkus, kura debija reizē apsteidza sešas sāncenses un finišēja 34. pozīcijā.

Svētdien Siguldā plkst. 10.10 paredzēts starts vīriem (otrais brauciens 12.10), plkst. 14 komandu stafetes sacensības un plkst. 15.30 turpat trasē laureātu apbalvošanas ceremonija.