11.02.2015 07:42

FOTO: Pierīgas skolu volejbola turnīri noslēdzas ar Ādažu meiteņu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas skolu volejbola turnīri noslēdzas ar Ādažu meiteņu uzvaru Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Zvejniekciema vidusskolā aizvadīts pēdējais no četriem Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīriem. B vecuma grupas (1999. g. dz. un jaunākas) turnīrā meitenēm pirmo vietu izcīnīja Ādažu vidusskolas audzēknes.

Turnīram bija pieteikušās piecu Pierīgas skolu komandas, kas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru. Katrs mačs ilga divus setus līdz 25 punktiem.

Par Pierīgas čempionēm kļuva Jeļenas Smirnovas trenētās Ādažu vidusskolas meitenes, kuras uzvarēja visās četrās spēlēs – 25:3, 25:5 pār Siguldas Valsts ģimnāziju, 25:13, 25:21 pār Mārupes vidusskolu, 25:13, 25:17 pār Mālpils vidusskolu un izšķirošajā cīņā par pirmo vietu 25:20, 25:11 pār Zvejniekciema vidusskolu.

Uzvarētāju komandas sastāvā spēlēja Paula Šēnere, Betija Dukāte, Inna Nalbandjana, Anna Kovala, Anna Filipenoka, Diāna Hrupkina, Darja Šilova un Anastasija Kerča. Jāpiezīmē, ka turnīrā pirms gada ādažnieces ieņēma otro vietu.

Šogad ar otro vietu nācās samierināties pagājušā gada Pierīgas B grupas turnīra uzvarētājām un laukuma saimniecēm Zvejniekciema vidusskolas meitenēm, kuras divos setos uzvarēja trīs pārējās sāncenses. Trešajā vietā, tāpat kā pērn, ierindojās Mārupes vidusskolas komanda, ceturtajā – Mālpils vidusskola un piektajā – Siguldas Valsts ģimnāzija.

Jāatgādina, ka Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrā vecākajā A grupā (1995./98. g. dz.) jaunietēm pirmajā trijniekā iekļuva Ropažu, Mārupes un Ādažu vidusskolu komandas, šajā vecuma grupā jauniešiem trīs labākās bija Siguldas Valsts ģimnāzija, Ropažu un Krimuldas vidusskola, bet B grupā puišiem pie godalgām tika Zvejniekciema un Ropažu vidusskolu, kā arī Siguldas VĢ jaunie volejbolisti.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 3. martā Baldonē ar vieglatlētikas daudzcīņas sacensībām divās jaunākajās vecuma grupās (2001./02. un 2002./03. g. dz.). Bet nedēļu vēlāk Inčukalna pamatskolas peldbaseinā norisināsies Pierīgas skolēnu spēļu sacensības peldēšanā.