03.07.2013 13:19

Ancāns: Mana atstādināšana ir politiskā izrēķināšanās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Nu jau atstādinātais Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns. Nu jau atstādinātais Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns. www.kekava.lv

Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 1. jūlijā deputāti nolēma līdz rudenim atstādināt Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktoru Artūru Ancānu. Viņš to sauc par sen gaidītu politisko izrēķināšanos.

Šādu lēmumu Ķekavas novada domē jaunievēlētie deputāti pieņēmuši, jo A. Ancāns esot pārkāpis aģentūras darbību reglamentējošo aktu un darba līgumu. Konstatēts, ka ĶNKA direktors nav izpildījis 25. marta Ķekavas novada domes uzdevumu, proti, A. Ancānam līdz 25. maijam bija jānovērš aģentūras darbībā konstatētie pārkāpumi un jāiesniedz domē apstiprināšanai Ķekavas kultūras aģentūras vidēja termiņa attīstības stratēģija.

Lūgts situāciju komentēt, A. Ancāns sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda, ka informāciju, ka esot atstādināts no pienākumu pildīšanas, viņš uzzinājis no medijiem un dzirdējis no ķekaviešiem, bet oficiālus dokumentus par to saņēmis vēl neesot. Vietējās kultūras aģentūras direktors gan par šādu deputātu lēmumu neesot izbrīnīts, jo kaut kas tāds, pēc viņa teiktā, bija jau gaidāms sen. Proti, mēģinājumi to paveikt jau esot bijuši iepriekš. "Tagad šiem cilvēkiem domē ir politiskais pārsvars un, protams, tā ir lieliska iespēja no manis atbrīvoties," uzskata A. Ancāns.

Par to, kādi ir atstādināšanas iemesli, viņš zinot tikai no publiski pieejamās informācijas, taču ir pārliecināts, ka iemesli noteikti tikšot atrasti.
"Ne velti tika uzlauzts mans kabinets, bez manas ziņas tur strādāja cits cilvēks," zina teikt ĶNKA nu jau atstādinātais direktors. "Man pārmet par to, ka dome apstiprināja kultūras aģentūras stratēģiju, un cilvēks, kurš šos dokumentus pārbaudīja, nepamanīja kļūdu, proti to, ka stratēģija nevarēja būt uz sešiem gadiem. Pret šo kļūdu nevienam nebija īpaši lielas pretenzijas līdz pagājušā gada septembrim, kad uz to norādīja auditu veicošā kompānija. Tā lūdza kļūdu labot," situāciju izklāsta A. Ancāns.

Viņš stāsta, ka uzreiz vērsies pie domes ar jautājumiem, kā kļūdu labāk izlabot, taču tā viņu esot ignorējusi aptuveni pusgadu un tad A. Ancāns saņēmis piezīmi par to, ka situācija joprojām nav atrisināta. "Man gan šajā gadījumā ir ierobežotas iespējas. Ja dome mani ignorē un pati pēcāk neapstiprināja labojumus, tad mani atstādina par to. Tas izklausās gana absurdi," spriež A.Ancāns.

Par savu amatu vietējās kultūras aģentūras direktors esot gatavs cīnīties, jo uzskata, ka strādā labi, taču pagaidām vēl neesot saņēmis dokumentus. Kad tas notiks, viņš spriedīs, kā rīkoties tālāk. Pašlaik A. Ancāns uz darbu neiet, jo viņa situācija esot dīvaina. 1. jūlijā, pirmdienā, viņam bijušas veselības problēmas, par ko ir oficiāla slimības lapa, turklāt tajā pašā laikā kultūras aģentūras direktors tika nozīmēts kā Dziesmusvētku koordinators. "Putra ar manu juridisko statusu ir pārāk liela. Pašlaik pat nezinu, kādā statusā esmu," tā A. Ancāns.

Iepriekš:
"Mūziķu karā" Ķekavā iesaistās arī deputāti, sēdē iet spraigi (pievienots audio)
Ar Platperu vēlas noslēgt jaunu līgumu, nevis atbrīvot no amata