01.03.2012 08:30

Ar Platperu vēlas noslēgt jaunu līgumu, nevis atbrīvot no amata

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Platperu vēlas noslēgt jaunu līgumu, nevis atbrīvot no amata no A. Platpera personīgā arhīva

«Vēl pagājušajā piektdienā, 24. februārī, viņš teica, ka parakstīs jauno uzņēmuma līgumu,» par diriģenta Arvīda Platpera paziņojumiem neizpratni pauž Ķekavas novada Domes Kultūras aģentūras (ĶNKA) direktors Artūrs Ancāns. 

ĶNKA direktors atteicās komentēt Platpera reakciju, vien piebilda: «Informāciju par restrukturizāciju aģentūrā Platpera kungs zināja jau vairākus mēnešus iepriekš. Atlīdzība - identiska, nodokļi - identiski. Parakstot jauno uzņēmuma līgumu, atšķirsies vien tas, ka viņš vairs nebūs mūsu darbinieks, bet gan mākslinieks, kas sniedz mums savus pakalpojumus.»

Lai nodibinātu juridiski korektas sadarbības attiecības ar pašdarbības kolektīvu vadītājiem, ĶNKA darba līgumu vietā slēdz uzņēmuma līgumus.

Pabeidzot restrukturizācijas procesu, ĶNKA ir noslēgusi jaunus līgumus jau ar 38 no 41 pašdarbības kolektīva vadītājiem, viņu palīgiem un koncertmeistariem, arī ar diriģenti Ritu Platperi.

Šo trīs cilvēku vidū, kas vēl nav parakstījuši līgumus, ir arī vīru kora «Ķekava» mākslinieciskais vadītājs Arvīds Platpers.

A. Ancāns precizē: lai pārslēgtu līgumu ar ĶNKA pašdarbības kolektīvu vadītājiem, ir jāpārtrauc iepriekšējais līgums, jānoslēdz abpusēja vienošanās vai jāizsniedz uzteikums, pēc kā tiek sniegts priekšlikums noslēgt uzņēmuma līgumu.

«20. februārī arī Platpera kungam nosūtījām darba uzteikumu, saskaņā, ar kuru, darba attiecības ar Platperu tiek pārtrauktas mēnesi pēc uzteikuma saņemšanas. Mums nav zināms, kurā datumā viņš saņēma uzteikumu, bet no saņemšanas datuma arī tiek skaitīts mēnesis. Platpers var vienoties arī ātrāk izbeigt darba attiecības un turpināt uzņēmuma līguma attiecības,» saka ĶNKA direktors.

27. februārī Platperam esot nosūtīts priekšlikums noslēgt uzņēmuma līgumu.

Savukārt Platpers informē, ka 27. februārī saņēmis vēstuli no ĶNKA direktora A. Ancāna, ka 2012. gada 14. februārī ir likvidēta vīru kora «Ķekava» mākslinieciskā vadītāja amats.

Vīru kora «Ķekava» mākslinieciskais vadītājs par šādu rīcību ir sašutis: «Ne tikai juridiski nekorekti noformēts darba uzteikums bez atsaucēm uz normatīvajiem aktiem, ar atpakaļ ejošu datumu, bet arī cilvēcīgi ir nekorekti mākslinieciskā kolektīva vadītājam paziņot, ka jau gandrīz divas nedēļas esmu atbrīvots no kora vadīšanas. Rīkojumu esmu pārsūdzējis Ķekavas pašvaldības priekšsēdētājam Robertam Jurķim, kurš var atcelt prettiesiski izdoto lēmumu. Ja nebūs risinājuma, tad vērsīšos tiesā.»

Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra apvieno novada kultūras iestādes, bibliotēkas, muzeju un tūrisma informācijas centru.