01.07.2013 19:41

No amata uz laiku atstādināts Ķekavas Kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns (precizēta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No amata uz laiku atstādināts Ķekavas Kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns (precizēta) www.parkulturu.lv

Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 1. jūlijā deputāti nolēma atstādināt Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) direktoru Artūru Ancānu par iestādes darbību reglamentējošo aktu un darba līguma pārkāpumu uz laiku līdz šā gada 30. septembrim.

Par A. Ancāna atstādināšanu balsoja 11 deputāti, pret - trīs, atturējās – 1, divi deputāti balsojumā nepiedalījās, informē pašvadība.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo jaunā Ķekavas novada domes vadība ir konstatējusi, ka ĶNKA direktors nav izpildījis š. g. 25. marta Ķekavas novada domes uzdevumu - A. Ancānam līdz 25. maijam bija jānovērš aģentūras darbībā konstatētie pārkāpumi un jāiesniedz domē apstiprināšanai Ķekavas kultūras aģentūras vidēja termiņa attīstības stratēģija.

Izvērtējot ĶNKA direktora līdzšinējo darbību un attieksmi pret savu tiešo pienākumu pildīšanu, Ķekavas novada dome kā vienīgo pašreizējo risinājumu redz aģentūras direktora atstādināšanu no amata, lai nodrošinātu tās turpmāko darbību atbilstoši normatīvo aktu prasībām un lai veiktu pilnu aģentūras darbības pārbaudi.

Uz A. Ancāna atstādināšanas laiku par Kultūras aģentūras direktora pienākumu izpildītāju iecelta Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora padomniece juridiskajos jautājumos Ineta Muižniece.

Tāpat deputāti nolēma uzdod domes priekšsēdētājam Valtam Varikam izveidot komisiju Kultūras aģentūras direktora A. Ancāna darbības pārbaudei, nepieciešamības gadījumā pieaicinot atbilstošus speciālistus funkciju un finanšu audita veikšanai.

Piebilstams, ka A. Ancāns pagājušajā domes sasaukumā bija deputāts Saulkrastu novadā, taču šajās vēlēšanās bija balotējoties no "Sabiedriskās Komitejas"  Ķekavas domē, taču neiekļuva.