20.10.2014 15:17

Siguldas gaisa trošu vagoniņa negadījums ar sasvēršanos tā popularitāti nav ietekmējis

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas gaisa trošu vagoniņa negadījums ar sasvēršanos tā popularitāti nav ietekmējis I. Eiduka; www.celogudri.lv

Nesenais incidents, kad Siguldas gaisa trošu vagoniņš pamatīgi sasvērās un tajā esošie cilvēki tikai ar lielām grūtībām no tā izkļuva, vagoniņa apmeklētību nav mazinājis, turklāt tajā vizinās pat vairāk ceļotāju nekā pērn.

"Kopš avārijas tūristu apmeklējums mazāks nav palicis, gluži pretēji, vagoniņš ir tikpat iecienīts kā pērnajā rudenī, un varētu teikt, ka pārvadāto pasažieru skaits salīdzinājumā ar 2013. gada rudeni ir pat nedaudz lielāks," portālam "Apriņķis.lv" stāsta Siguldas vagoniņa vadītājs Pēteris Pastars.

Viņš spriež, ka, iespējams, vagoniņa apmeklētāju skaits šoruden pieaudzis tieši šīs nesen notikušās avārijas dēļ. "Tāpat pasažieru skaita palielināšanās, iespējams, ir arī negatīvās reklāmas nopelns. Presē un televīzijā izskanēja daudz ziņu par Siguldas vagoniņu, un daudzi atcerējās, ka ar to sen nav braukts," sacīja P. Pastars.

Viņš arī norādīja, ka šobrīd Siguldas gaisa trošu vagoniņa darbība ir droša, un tas atsācis savu darbību kopš septembra beigām. Tāpat Siguldas vagoniņa vadītājs uzsvēra, ka kopš minētā incidenta ir pilnveidota Siguldas gaisa trošu vagoniņa drošības sistēma, lai pilnībā izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos.

Jau ziņots, ka 6. septembrī vairāk nekā desmit Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri, kuri devās pāri Gaujas senlejai, piedzīvoja pamatīgu šoku, jo vagoniņš Krimuldas puses stacijā pamatīgi sasvērās. Tobrīd, kad vagons bija sasvēries par 45 grādiem, cilvēki krita panikā un, lai gan vagoniņā esošā operatore ieteikusi nekustēties, no bailēm dauzīja logu un spieda vaļā durvis. Siguldas gaisa trošu vagoniņš sasvēries, jo nenostrādāja tā automātika. 

Iepriekš:
Ekspertīzes apliecina Siguldas gaisa trošu ceļa drošību; no otrdienas vagoniņš atsāk darbību
Siguldas gaisa trošu vagoniņš vēl nav saņēmis ekspertu atzinumu un nestrādā
Siguldas gaisa trošu vagoniņa sasvēršanās sākotnēji nav tikusi uzskatīta par avāriju
Siguldas gaisa vagoniņa uzturētāji jau nākamnedēļ cer sagaidīt atpakaļ visus braukt gribētājus
Siguldas gaisa trošu vagoniņš pārbaužu dēļ būs slēgts līdz septembra vidum
Uzņēmums: Siguldas gaisa trošu vagoniņa darbība stundu pēc notikušā incidenta tika atjaunota, jo draudu pasažieru drošībai vairs nebija
Siguldā sasveras gaisa trošu vagoniņš, pasažieri, krītot panikā, izsit logu. Visi veiksmīgi izkļuvuši