07.09.2014 22:06

Siguldā sasveras gaisa trošu vagoniņš, pasažieri, krītot panikā, izsit logu. Visi veiksmīgi izkļuvuši (papildināta + video)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pamatīgu izbīli piedzīvojuši Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri, kuri devušies pāri Gaujas senlejai – 6. septembra vakarā vagoniņš, kurā atradās 12 cilvēki, pamatīgi sasvēries.

Kā raksta LETA, atsaucoties uz telekanālu LNT, negadījums noticis reisā no Krimuldas uz Siguldu ap pulksten 18 vakarā. Pēc tam, kad Krimuldas pusē vagoniņā iekāpuši pasažieri, durvis tika aiztaisītas un troses motors esot sācies griezties, lai dotos ceļā pār senleju virs Gaujas. Tajā brīdī vagons sasvēries par 45 grādiem.

Notikušā aculiecinieks Jānis portālam "Apollo" stāsta: "Visi pasažieri bija jau sakāpuši, un vagoniņš lēnām uzsāka kustību, kad pēkšņi tas it kā pret kaut ko atdūrās un sāka notikt prātam neaptveramais, proti, vagons sāka svērties asā leņķī uz priekšu, cilvēki, vairs nespēdami nostāvēt, sāka lēnam slīdēt uz vagona priekšpusi, iestājās panika, mazi bērni un sievietes sāka panikā kliegt."

Krimuldas puses stacijā nav apkalpojošā personāla, kas varētu steigties palīgā, tāpēc pasažieri rīkojušies uz savu galvu. Kamēr vagoniņā esošā operatore ieteikusi nekustēties, cilvēki bijuši tik nobijušies, ka gan dauzīja laukā logu, gan spieda vaļā durvis. Tas arī izdevies, un ļaudis izkļuvuši no vagona. Puse izkļuvusi ārā pa atspiestajām durvīm, puse  pa logu.

Pēc negadījuma Latvijas Gumijlēcēju klubs, kam pieder gaisa trošu ceļš, nenodrošināja pasažieriem citu transportu nokļūt atpakaļ Siguldā, tāpēc cilvēki gājuši kājām līdz Turaidai un tad ar satiksmes autobusu braukuši līdz Siguldai.

Kāpēc vagoniņš dramatiski sasvēries, Siguldas gaisa trošu ceļa vadībai nav zināms un tas tiekot skaidrots. Izmeklēšanas rezultāti būs zināmi pirmdien, taču tas nav traucējis vagoniņu atkal atvērt pasažieriem. Siguldas gaisa trošu ceļš ir iekļauts Latvijas bīstamo iekārtu sarakstā, kas prasa sevišķi rūpīgu uzraudzību.

Kā vēsta telekompānija, vagoniņā atradušies arī ārzemnieki, kuri, atrodoties kritiskajā situācijā, piedzīvojuši vēl lielāku izbīli un pārsteigumu, jo nesaprata latviešu valodu.

Plašāk LNT Ziņu veidotajā video sižetā:


Iepriekš:
FOTO: Siguldas gaisa vagoniņš svin 45 gadu jubileju
Siguldas gaisa kuģis kursē jau teju pusgadsimtu