27.08.2013 20:23

Kultūrvēsturisko pieminekli neviens negrib: Ulbrokas muižas izsole beidzas bez rezultāta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kultūrvēsturisko pieminekli neviens negrib: Ulbrokas muižas izsole beidzas bez rezultāta www.pilis.lv

27. augustā paredzētā Ulbrokas muižas atklātā mutiskā izsole beigusies bez rezultāta.

Kā informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā" (LVRTC), uz izsoli nebija pieteicies neviens pretendents un LVRTC tuvākajā laikā lems par jaunas izsoles rīkošanas termiņiem un nosacījumiem, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv".

Kā ziņots, 27. augustā bija paredzēts atklātā mutiskā izsolē pārdot LVRTC nekustamo īpašumu – zemi un ēkas Radiostacijas ielā 21, Ulbrokā, Stopiņu novadā, kas zināms arī kā vēsturiskās Ulbrokas muižas teritorija.

Agrāk Ulbrokas muižas teritorija tika izmantota radiocentra vajadzībām un tajā tika izvietota LVRTC piederošā tehnika, kas nepieciešama uzņēmuma pakalpojumu nodrošināšanai. Saistībā ar tehnoloģiju straujo attīstību centram vairs nav nepieciešamas plašas telpas tehnikas izvietošanai, un nekustamā īpašuma uzturēšana ir kļuvusi nerentabla, tāpēc pieņemts lēmums īpašumu pārdot izsolē.

Izsoles objekts sastāv no trim zemes gabaliem – attiecīgi 0,4696 hektāru, 1,5 hektāru un 4,9018 hektāru platībā – un deviņām ēkām, tajā skaitā Ulbrokas muižas kungu ēkas. Ulbrokas muižas kungu māja celta ap 1800. gadu pēc Rīgas arhitekta Hāberlanda projekta. Tā ir klasicisma stila celtne ar stilam raksturīgām fasādes kolonnām un dekoratīvu balkonu ar skatu uz Ulbrokas ezeru.

Izsoli bija plānots veikt atklātas izsoles veidā mutiski ar minimālo augšupejošu soli 1000 latu no izsoles sākotnējās cenas, kas bija noteikta 395 000 latu apmērā.

Iepriekš:
Stopiņu dome par Ulbrokas muižas izsoli dzird pirmo reizi; interese par to ir