22.07.2013 15:31

Konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas celtniecību Getliņos iesniegti trīs piedāvājumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursam par atkritumu šķirošanas rūpnīcas celtniecību Getliņos iesniegti trīs piedāvājumi Krišjānis Grantiņš

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" konkursam "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" iesniegti trīs piedāvājumi.

Kā norāda uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova, trešdien, 24. jūlijā, plkst. 10 "Getliņos", Kaudzīšu ielā, Rumbulā, Stopiņu novadā, notiks konkursā iesniegto piedāvājumu atvēršana, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv". Pasākums ir atvērts, un tajā var piedalīties ikviens interesents, informē "Getliņi Eko" pārstāve.

Trešdienas sēdē arī tiks nosaukti iesniedzēji, un, atverot piedāvājumus, tiks piedāvātas cenas. Konkursa uzvarētājs šajā sēdē gan netiks noteikts, jo tālāk tiks izskatīti visi atlases dokumenti, tehniskie un finanšu piedāvājumi, apliecinājumi, kā arī citas formalitātes. Izskatīšanu veiks konkrētā iepirkuma komisija.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pagājušajā trešdienā, 17. jūlijā, notikušajā konkursa iesniegumu izskatīšanas komisijas sēdē kā pasūtītāji piedalījušies "Getliņi Eko" pārstāvji, kā pieteikuma iesniedzēji piedalījušies SIA "Eco Baltia vide" pārstāvji, bet kā ieinteresēto piegādātāju pārstāvji sēdē piedalījušies atkritumu apsaimniekotāju SIA "L&T" un SIA "Vides pakalpojumu grupa" pārstāvji.

Kā ziņots, konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21. decembrī. Līdz šim konkursa termiņš ticis pagarināts trīs reizes. Pirmais konkursa termiņš pēc izsludināšanas bija 19. februāris. Taču tad saistībā ar atsevišķu iesniedzēju iebildēm konkursa termiņš tika pagarināts no līdz 2. aprīlim, pēc tam tas tika pagarināts vēl līdz 29. aprīlim. Konkursa pieteikumu pieņemšana pēc pēdējā konkursa termiņa pagarinājuma līdz 31. maijam noslēdzās 29. jūnijā.

"Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns iepriekš uzsvēra, ka kopumā šis ir jau trešais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai, un tam ir izšķiroša nozīme, jo konkursa norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" 97,92 % kapitāla daļu pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai, bet 2,08 % kapitāla daļu – Stopiņu novada pašvaldībai.

Iepriekš:
"Getliņi Eko" neplāno vēlreiz pagarināt termiņu atkritumu šķirošanas rūpnīcas celtniecības konkursā
"Getliņi Eko" konkursam par vitāli svarīgās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību atkal pagarināts termiņš