15.11.2014 08:38

Brīvdienas laukos ir cieņā arī rudenī; Pierīgā tūrisma piedāvājums ir bagātīgs un plašs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brīvdienas laukos ir cieņā arī rudenī; Pierīgā tūrisma piedāvājums ir bagātīgs un plašs www.turaida-muzejs.lv

Garās valsts svētku brīvdienas lauku tūrismam ir lieliskas, un pilsētnieki, sevišķi rīdzinieki, labprāt bauda Pierīgas tūrisma piedāvājumu rudenī, jo tas ir gana plašs un bagātīgs.

"Cilvēki aktīvi brauc uz laukiem rudeņos, arī tad, ja netiek nakšņots ārpus mājas. Tomēr jāteic, ka vēlā rudenī tūristi jau nemīl braukt kaut kur sevišķi tālu, jo ir auksts. Ceļots pa Latviju tiek parasti tad, ja nenākas braukt 150 kilometrus tālus gabalus," portālam "Apriņķis.lv" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele, piebilstot, ka šī iemesla dēļ Pierīgas lauku tūrisma objekti ir gana apmeklēti.

Tāpat "Lauku ceļotāja" vadītāja arī norādīja, ka Pierīgā ir plašs tūrisma piedāvājums, lai gan saimniecību, kur pilsētnieki var iepazīt lauku dzīvi un nogaršot dažādus lauku labumus, Pierīgā ir salīdzinoši maz. Tomēr, pēc A. Ziemeles stāstītā, bagātīgs ir dažādu viesu namu piedāvājums.

"Pierīgā visplašākais tūrisma piedāvājums ir Jūrmalas, Siguldas un Krimuldas novados, toties Ķekavas pusē gan piedāvājums varētu būt plašāks," norāda A. Ziemele.

Lauku tūrisma eksperte sacīja, ka Pierīgā ir daudz modernu viesu namu ar plašu piedāvājumu, un atpūsties tajos tagad, valsts svētku mēnesī, ir krietni lētāk. "Novembris viesu namiem ir tāds klusāks laiks, un, principā, novembrī apskatīt Latviju ir daudz lētāk, jo tad cenas par nakšņošanas vietu ir mazākas nekā decembrī," zināja stāstīt A. Ziemele.

Viņa arī atzīmēja, ka decembrī lielākā daļa modernāko viesu māju Pierīgas novados jau ir rezervētas dažādiem korporatīvajiem Ziemassvētku pasākumiem uzņēmumu darbiniekiem. "Tomēr tā jau nav, ka situācija ir bezcerīga un Ziemassvētku laikā nebūs iespējams Rīgas apriņķī atrast labu viesu māju gadskārtu svētku vai jaungada balles svinēšanai. Tādas vēl ir!" teica A. Ziemele.

Asociācija "Lauku ceļotājs" patlaban apvieno aptuveni 350 biedru. Jau vairākus gadus asociācija ir atvērta ne tikai naktsmītnēm un ar to saistītiem biznesiem, bet jebkuram lauku uzņēmējam, kurš nodarbojas ar tūrismu laukos un uzņem apmeklētājus – to vidū ir ražotāji, amatnieki u. c. Asociācija izdevusi aptuveni 50 dažādus ar tūrismu saistītus bukletus.

Iepriekš:

Pierīgas un visas Latvijas lauku "Atvērtajās dienās" aicina atbalstīt vietējos ražotājus
Lauku tūrisms ir interesants arī Pierīgā