17.09.2014 12:27

Pierīgas un visas Latvijas lauku "Atvērtajās dienās" aicina atbalstīt vietējos ražotājus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada Allažu pagasta kazkopības saimniecība "Lielgrodes" piedāvās kazkopības saimniecības apskati, stāstījumu par dzīvnieku īpatnībām un kazu piena siera degustāciju bez maksas. Varēs iegādāties kazu piena sieru. Siguldas novada Allažu pagasta kazkopības saimniecība "Lielgrodes" piedāvās kazkopības saimniecības apskati, stāstījumu par dzīvnieku īpatnībām un kazu piena siera degustāciju bez maksas. Varēs iegādāties kazu piena sieru. arhīvs

Ražas novākšana ir sākusies, un Latvijas lauki 20. un 21. septembrī aicina ciemos uz rudens akciju "Atvērtās dienas laukos", kad visā Latvijā lauku saimniecības, pārtikas ražotāji, amatnieki un viesu māju saimnieki piedāvās īpašas atlaides, pasākumus, iepazīšanās dāvanas un bezmaksas ekskursijas apmeklētājiem.

"Atvērtās dienas laukos ir lieliska izdevība atbalstīt vietējos ražotājus, gūstot labumu un prieku arī pašiem," saka Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" pārstāve Elīna Kalēja. "Iepriekšējās "Atvērtās dienas laukos" rīkojām pavasarī. Atsauksmes liecināja, ka pasākums deva pozitīvas emocijas gan saimniekiem, gan viesiem, tāpēc tagad gan tiem, kuri nepaspēja apskatīt visu gribēto, gan tiem, kuri nokavēja iepriekšējo pasākumu, ir pienācis laiks plānot savu brīvdienu tūri, skatoties informāciju akcijas mājas lapā www.celotajs.lv, kur atrodama gan karte, gan katras saimniecības īpašā akcijas piedāvājuma apraksts un kontakti," viņa stāsta.

"Atvērtajās dienās laukos" piedalīsies 83 saimniecības, kuru vidū ir vairākas arī no Pierīgas.

Tostarp Siguldas novada Allažu pagasta kazkopības saimniecība "Lielgrodes" piedāvās kazkopības saimniecības apskati, stāstījumu par dzīvnieku īpatnībām un kazu piena siera degustāciju bez maksas. Varēs iegādāties kazu piena sieru.

Garkalnes novada zemnieku saimniecībā "Meždruvas" varēs apskatīt un barot kazas, zirgus, trušus, mājputnus un mājdzīvniekus, kā arī iegādāties bio kazas piena produkciju.

Siguldas novada augļkopības saimniecībā "Pīlādži" ar 10 % atlaidi būs iespēja iegādāties pilnīgi visu tirdzniecībā esošo produkciju – stādus, vīnus, destilātus. Tāpat varēs degustēt vīnus un destilātus, kā arī saņemt bezmaksas konsultācijas stādītājiem.

Savukārt Krimuldas muiža Siguldas novadā akcijas dienās piedāvās bezmaksas ekskursijas pa muižas vēsturisko centru ar viduslaiku pilsdrupām, Krimuldas Šveices māju un pils parku. Varēs doties pastaigā pa kungu mājas salonu, zālēm un istabām ar sirsnīgiem stāstiem par notikumiem un ļaužu likteņiem Krimuldas muižā. Būs iespēja iepazīties arī ar Rehabilitācijas centra "Krimulda" piedāvātajiem pakalpojumiem un notiks vairākas vīna degustācijas.

Carnikavas lepnumu – nēģus – varēs baudīt SIA "Krupis" sagatavotajās delikatesēs, bet iepazīties ar īstas rudzu maizes tapšanas procesu ceptuvē "Lāči" Babītes novadā.

Akcijas rīkotāji atzīmē, ka īpaši ieteicams "Atvērto dienu laukos" pasākums ir visām Guntrām, Mariannām, Ginteriem, Modriem, Matīsiem, Marisiem, kā arī dzimšanas dienas jubilāriem 20. un 21. septembrī, jo tieši tad daudzas saimniecības tieši viņiem sagādās kādu pārsteigumu atlaides vai nelielas dāvaniņas veidā.