10.11.2012 10:33

Siguldas Opermūzikas svētki būs arī nākamgad

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Opermūzikas svētki būs arī nākamgad www.foto.delfi.lv

Par spīti galvenā Siguldas Opermūzikas svētku organizatora Daiņa Kalna skarbajiem izteikumiem, ka viņš naudu nemeklēs un, ja pašvaldība tam finansējumu neatradīs, svētki nenotiks, Siguldas novada mērs Uģis Mitrevics sola – pasākums noteikti būs gan nākamajā, gan aiznākamajā gadā.

"Pašvaldības līdzfinansējums Opermūzikas svētku organizēšanai būs tāds pats kā līdz šim – aptuveni 22 tūkstoši latu. Dome ir pieņēmusi lēmumu tērēt tādu pašu summu kā šogad, taču nākamgad dažas lietas pašvaldība pati vairs nedarīs, bet dos naudu septiņus ar pusi tūkstošu latu apmērā Dainim Kalnam, kurš tos organizē," stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse").


Siguldas mērs norāda, ka svētku organizators esot tam piekritis, tādēļ sadarbība turpināsies: "Mēs piedāvājām pārņemt visu pasākuma tehnisko organizēšanu, tostarp biļešu kases un visas citas lietas, kas saistītas ar mārketingu, bet viņam rūpēties par māksliniecisko sadaļu. Taču no viņa puses tas netika pieņemts, tāpēc paliek esošais modelis, ka katrs dara savu darbu." U. Mitrevics video intervijā sola, ka pasākums būs gan nākamajā, gan aiznākamajā gadā, jo līgums tiekot slēgts uz diviem gadiem:



Iepriekš D. Kalns atzina, ka naudu meklēt vairāk netaisoties un arī savus personīgos līdzekļus tajā ieguldīt nav gatavs. "Faktiski visa finanšu atbildība ir uz manas ģimenes pleciem. Ja Siguldas novada pašvaldība un valsts Opermūzikas svētkus neatbalstīs, tad – paldies. Šāda līmeņa un mēroga svētkus parasti var atļauties sarīkot miljonāri, bet man tagad ir jāuzņemas risks vienam," savu viedokli izklāstīja D. Kalns.

Iepriekš:
D. Kalns: Sigulda ir labojusies – Opermūzikas svētki nākamgad būs
Dainis Kalns opermūzikas laivā straumes vidū