07.02.2017 13:29

Salaspilī sumināti konkursa "Gada jaunietis" laureāti Svarīgs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī sumināti konkursa "Gada jaunietis" laureāti Salaspils novada pašvaldība

Pagājušajā nedēļas nogalē Salaspils kultūras namā "Rīgava" notika konkursa "Gada jaunietis 2016" noslēguma pasākums, kurā tika apbalvoti aktīvākie, talantīgākie un mērķtiecīgākie skolu jaunieši.

Šogad salaspilieši saņēma vairākus titulus – "Gada jaunietis 2016", "Jaunietis savai skolai" un "Brīvprātīgais jaunietis". Jau vairākus gadus šo konkursu atbalsta Salaspils novada pašvaldība, motivējot jauniešus iesaistīties neformālajā izglītībā, brīvprātīgajā darbā un projektos, stāsta jaunatnes lietu un mūžizglītības speciāliste Linda Barišņikova.

Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Izglītības, sporta un jaunatnes lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Svilāns, deputātes Anna Kavasa un Vera Kalniņa, Izglītības daļas vadītāja Inga Elksne un jaunatnes lietu un mūžizglītības speciāliste Linda Barišņikova.

Šogad nominācijai "Jaunietis savai skolai" ir divi laureāti. Viens no tiem ir Salaspils 1. vidusskolas audzēknis Emīls Elksnītis, kuru pieteica Salaspils 1. vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā Inga Vītuma-Brūvere. Otrs ir 2. vidusskolas skolēns Kristiāns Vasiļevskis, kuru konkursam pieteica direktores vietniece audzināšanas darbā Olga Smirnova, vēsta L. Barišņikova.

"2016. gadā jaunieši ir bijuši ļoti čakli un brīvprātīgajā darbā ir nostrādājuši daudz stundu. Līdz ar to nominācijā "Brīvprātīgais jaunietis" šogad tika izvirzīti vairāki jaunieši, kuri aktīvi palīdzēja kultūras namam "Enerģētiķis", sporta namam un Salaspils uzņēmēju biedrībai, – Valentīns Kačurins, Katrīna Doroņina, Mārtiņš Pokromovičs, Santa Lunte un Laura Šīraka. Kaut konkorence bija sīva, titulu šogad ieguva Mārtiņš Pokromovičs, kuru pieteica Salaspils uzņēmēju biedrība," stāsta žurijas pārstāve.

Turpretī galveno titulu "Gada jaunietis 2016" ieguva Katrīna Doroņina, kuru pieteica L. Barišņikova.

Lasīt 2607 laiki