28.10.2014 14:32

Rēzija Kalniņa un Uldis Marhilevičs priecēs arī klausītājus Pierīgā Svarīgs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rēzija Kalniņa un Uldis Marhilevičs priecēs arī klausītājus Pierīgā Publicitātes

Oriģinālmūzikas programma "Mana roka Tavējā" ir izcilās latviešu aktrises Rēzijas Kalniņas un visu paaudžu iemīļotā mūziķa un komponista Ulda Marhilēviča kopdarbs.

Tas veidots, lai skaistajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā ar skatītājiem dalītos emocionālajā un sirds pieredzē arī Pierīgas dievnamos un koncertzālēs.

"Esmu nonākusi līdz absolūtai skaidrībai: mana dzīves sūtība nav gozēšanās sabiedrības centrā, par katru cenu patīkot un izpatīkot visiem un ikvienam, izdāļājot sevi sīknaudā. Abi ar Uldi šobrīd esam satikušies dzīves, prāta, sirds un emociju simboliskajās krustcelēs: ka gribas nevis dot, bet saņemt to, ko radošais gars katram no mums piedāvā," atzīstas Rēzija Kalniņa, stāstot par šīs koncertprogrammas tapšanas iemesliem.

Savukārt komponists Uldis Marhilēvičs norāda, ka šīs koncertprogrammas jēga un sūtība ir norobežoties no jebkādas komercijas un ārišķībām, vēl jo vairāk, tapusī mūzika nekādā gadījumā nebūs popmūzika.

Un ne velti koncertprogrammai izraudzīti vairāku Latvijas dzejnieču dzejoļi, kas, pēc autoru domām, atspoguļo ceļu uz savu būtību un dzīves garīgo skolu. Koncertprogrammā varēs dzirdēt skolotājas Guntas Micānes, dzejnieces un teoloģes, Iļģuciema sieviešu cietuma kapelānes Rudītes Losānes, Ilgas Bērzas un citu autoru darbus. Tāpat programmā līdzās dziesmām skanēs arī instrumentālā mūzika, bet runātais vārds būs rūpīgi izmeklēts fragmentu kopums no Zālamana Augstās dziesmas.

Koncertprogrammu "Mana roka Tavējā" varēs dzirdēt 25. decembrī plkst. 15 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis". 26. decembrī plkst. 19 to varēs baudīt Mārupes kultūras namā, bet 2. janvārī plkst. 19 – Ikšķiles Luterāņu baznīcā.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā.

Lasīt 2277 laiki