Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341
09.09.2013 18:23

Siguldā notiks kopienas pakalpojuma "Cerību sēta” prezentācija

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Piektdien, 13.septembrī plkst. 10:00 Siguldas novada Kultūras centrā notiks alternatīvā sociālā pakalpojuma – kopienas pakalpojuma "Cerību sēta" prezentācija.

Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļa informē, ka kopienas "Cerību sēta" pakalpojuma mērķis ir veicināt cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, iespējami neatkarīgu dzīvi un sekmēt vienlīdzīgu iespēju īstenošanu, nodrošinot atbalstošu dzīves vidi, ikdienas nodarbinātības aktivitātes, sociālo rehabilitāciju un mūžizglītības iespējas.

Kopienu pakalpojumu izmanto cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, kuri ikdienā nevar dzīvot patstāvīgi, bet, saņemot nepieciešamo atbalstu, iesaistās kopienas ikdienas darbos un, neatkarīgi no funkcionālo traucējumu smaguma pakāpes, piedalās nodarbinātības aktivitātēs. Tādējādi cilvēku ikdiena paiet jēgpilni, viņi ir nodarbināti un nav tikai patērētāji.

Kopienas pakalpojuma attīstības plāns ir izstrādāts kā konceptuāls dokuments, kas iezīmē pakalpojuma attīstības galvenos mērķus un uzdevumus, kā arī nosaka nepieciešamās rīcības mērķu un uzdevumu sasniegšanai. Attīstības plāns ir izstrādāts trīs dažādiem termiņiem: īstermiņam, vidējam termiņam un ilgtermiņam un ir veidots tā, lai būtu ērti izmantojams ikdienas darbā. Tas ir koncentrēts uz Labklājības ministrijas izstrādāto „Pamatnostādnes sociālo pakalpojumu attīstībai 2014.-2020.gadam" rīcību galvenajiem virzieniem - deinstitucionalizācija, sabiedrībā balstīti, pēctecīgi un klienta individuālajām vajadzībām atbilstoši sociālie pakalpojumi.

Projekts Eiropas Sociālā fonda projektu "Biedrības "Cerību spārni" administratīvās kapacitātes stiprināšana alternatīvo pakalpojumu personām ar garīgās attīstības traucējumiem attīstībai" tiek īstenots kopš 2012.gada 1.oktobra un turpināsies līdz 2013.gada 30.septembrim. 92,07% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu. Projektu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība.


Lasīt 2374 laiki