29.10.2014 13:03

Plānotā veikala "Iki" vietā Mārupē cels "Rimi"; būs 100 jaunu darbavietu

Autors  Apriņķis.lv/ Rīga24.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Plānotā veikala "Iki" vietā Mārupē cels "Rimi"; būs 100 jaunu darbavietu Arhīvs

Mārupiešiem būs jauns lielveikals "Rimi" ar vismaz 100 jaunām darbavietām tajā. Plānots, ka tas tiks celts Daugavas ielā 31, kur iepriekš jaunbūves pamatus lika lielveikala "Iki" zīmola pārstāvis SIA "Palink".

Iecerēts, ka jaunais hipermārkets apmeklētājiem tiks atvērts nākamgad, un tajā darbosies gan lielākā formāta "Rimi" veikals, gan vēl vairākas citas tirdzniecības vietas, ziņo pilsētas informācijas portāls "Riga24.lv".

"Rimi" hipermārketa plānotā tirdzniecības platība būs aptuveni 1,6 tūkstoši kvadrātmetru. Savukārt pie veikala plānots izveidot automašīnu stāvlaukumu aptuveni 90 automašīnām.

""Rimi Baltic" grupas uzņēmums jaunbūvi Mārupē savā īpašumā iegādājās ar mērķi pabeigt tās būvniecību un atvērt vienu no SIA "Rimi Latvia" veikaliem. Ir pārreģistrēta būvatļauja, tiek strādāts pie esošā būvprojekta izmaiņām, lai pielāgotu to "Rimi" standartiem, kā arī papildus tiek veiktas uzbūvēto konstrukciju drošības pārbaudes. Līdzko tiks pabeigti projektēšanas darbi, sāksies veikala būvniecība," stāsta uzņēmuma "Rimi Latvia" pārstāve Dace Valnere, piebilstot, ka jaunajam lielveikalam Mārupē būs nepieciešami vismaz simt jaunu darbinieku.

Jau vēstīts, ka iepriekš Mārupē, Daugavas ielā 31, "Iki" zīmola veikalu vēlējās attīstīt SIA "Palink", taču tālajā 2009. gadā, drīz pēc celtniecības uzsākšanas, projektu uz vairākiem gadiem nācās apturēt tiesvedības dēļ. Ar SIA "Palink" plāniem būvēt veikalu šajā teritorijā nebija apmierināti apkārtējie iedzīvotāji, kuri vērsās ar iesniegumiem Administratīvajā rajona tiesā.

Administratīvā tiesa sākotnēji lēma atzīt izsniegto būvatļauju par prettiesisku, taču pēc Mārupes pašvaldības vēršanās ar apelācijas sūdzību Apgabaltiesā, tikai 2012. gadā būvatļaujas izsniegšana uzņēmumam tika attaisnota. Lai arī tiesības SIA "Palink" būvēt tobrīd bija, veikals "Iki" Mārupē tā arī netika uzcelts.

Iepriekš:

Par "Iki" veikala celtniecību Mārupē vairs netiesāsies; būvniecība tik drīz neatsāksiesPar "Iki" veikala celtniecību Mārupē vairs netiesāsies; būvniecība tik drīz neatsāksies

Tuvākajā laikā "Iki" veikala Mārupē nebūs