23.07.2012 07:30

Tuvākajā laikā "Iki" veikala Mārupē nebūs

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Iki" veikals Rīgā. Attēlam ir ilustratīva nozīme. "Iki" veikals Rīgā. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.vieglicelot.lv

Pēc vairāku gadu tiesāšanās tiesa šomēnes izbeidza lietu par zaudējumiem, kas veikalu tīkla "Iki" īpašniekam un arī būvniekiem radušies saistībā ar veikala un noliktavas būvniecību Mārupē.

Tapis zināms, ka vismaz šogad par strīda ābolu kļuvušais veikals šajā Pierīgas novadā netiks celts.

Jau rakstījām, ka Augstākā tiesa (AT) 19. jūlijā izbeigusi tiesvedību būvfirmas "KP Būve" strīdā ar veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatoru SIA "Palink" par zaudējumiem, kas abiem uzņēmumiem radušies saistībā ar veikala un noliktavas būvniecību Mārupē, Daugavas ielā.

Kā portālam "Apriņķis.lv" atklāj SIA "Palink" rīkotājdirektore Dace Zundure, uzņēmumam pašlaik neesot konkrēta rīcības plāna attiecībā uz veikala būvniecību Mārupē.

"Tā kā notikušā tiesvedības procesa beigu termiņu nebija iespējams prognozēt, Mārupes veikala atvēršana neietilpst mūsu šī gada plānos," tā D. Zundere. Uzņēmuma pārstāve zina teikt, ka līdz gada beigām SIA "Palink" valde lems par turpmāko rīcību. Tas nozīmē, ka veikala celtniecība vismaz pašlaik ir uz lielas jautājuma zīmes.

Jānorāda, ka tiesas process šajā lietā vilkās vairākus gadus. Būvnieks 2009. gada 5. februārī iesniegtajā prasībā vēlējās no "Palink" piedzīt 507 684 latus, norādot, ka veikala celtniecībai izsniegtās atļaujas darbība tikusi apturēta, jo pret iecerēto būvniecību protestējuši Mārupes iedzīvotāji, taču pasūtītājs – "Palink" – par to būvnieku nebija informējis. Strīds par būvatļaujas darbību ieildzis, sākusies dīkstāve, un tas radījis "KP Būvei" zaudējumus.

Savukārt "Palink" tā paša gada 11. martā šajā lietā iesniedza pretprasību un lūdza tiesu piedzīt no "KP Būves" 289 240 latus, kā arī visus tiesāšanās izdevumus, norādot, ka uzņēmums veicis avansa maksājumus un pārmaksājis naudu, lai gan darbi, par kuriem panākta vienošanās, nav veikti. Tāpat pretprasību uzņēmums pamatoja arī ar citiem apsvērumiem, bet "KP Būves" prasību lūdza noraidīt kā nepamatotu, vēstīja portāls "Nozare.lv".

Rīgas apgabaltiesa 2010. gada 28. decembrī "KP Būves" prasību noraidīja, bet "Palink" pretprasību apmierināja, piedzenot no būvfirmas 297 545 latus. Spriedums tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā, kas lietu bija paredzējusi izskatīt šogad jūlijā.

Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, tiesvedība izbeigta, jo "KP būve" likvidēta un izslēgta no Uzņēmumu reģistra. Tas bijis pamats tiesvedības izbeigšanai.