23.10.2012 07:30

Par "Iki" veikala celtniecību Mārupē vairs netiesāsies; būvniecība tik drīz neatsāksies

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.vieglicelot.lv

Jau gandrīz četrus gadus zemesgabalā pie Mārupes novada domes stāv pamati, kurus 2008. gadā pēc būvatļaujas saņemšanas likusi SIA "Palink", kas ir arī zemesgabala īpašnieks.

Drīz pēc celtniecības sākšanas projektu uz vairākiem gadiem nācās apturēt sakarā ar tiesvedību, kas tika sākta 2009. gada janvārī pēc minētā zemesgabala apkārtnē dzīvojošu trīs iedzīvotāju iesniegumiem Administratīvajā rajona tiesā. Pēc šīs tiesas lēmuma – apmierināt iedzīvotāju pretenzijas un atzīt izsniegto būvatļauju par prettiesisku – Mārupes novada pašvaldība pērn vērsās Apgabaltiesā ar apelācijas sūdzību, kas šogad attaisnojusi būvatļaujas izsniegšanu uzņēmumam.

18. jūnijā tika saņemts Apgabaltiesas spriedums, kas ļāva SIA "Palink" atsākt veikala un noliktavas telpu celtniecību Mārupē, Daugavas ielā 31, taču spriedums tika pārsūdzēts kasācijas kārtībā. Šobrīd ir saņemts LR Augstākās tiesas senāta rīcības sēdes lēmums atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību, informē marupe.lv.

Par "Iki" veikala celtniecības plāniem Mārupē stāsta SIA "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis: "Esam gandarīti, ka LR Administratīvā apgabaltiesa pieņēma lēmumu noraidīt pieteikuma iesniedzēju prasību par Mārupes padomes pagasta izsniegtās būvatļaujas apstrīdēšanu, kā arī nav ierosināta kasācijas sūdzība par Administratīvās apgabaltiesas 2012. gada 18. jūnija spriedumu."

SIA "Palink" valde par jauna "Iki" veikala celtniecības plāniem Mārupē lems, izskatot nākamā gada attīstības plānus, līdz ar to tuvākajā laikā būvniecības darbi šajā zemesgabalā netiks sākti.

Iepriekš:
Tuvākajā laikā "Iki" veikala Mārupē nebūs