12.09.2014 22:49

SIA "Roņu ieleja 2" noliktavu komplekss Ķekavā saņēmis VUGD atļauju un atsācis darbu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Roņu ieleja 2" noliktavu komplekss Ķekavā saņēmis VUGD atļauju un atsācis darbu publicitātes

SIA "Roņu ieleja 2" maksātnespējas procesa administratore Liene Ābola ziņo, ka noliktavu komplekss šodien, 12. septembrī, pulksten 12.30 ir atsācis darbu.

Administratore, iesniedzot apstiprinošus dokumentus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), pierādījusi, ka zemējuma un zibens aizsardzības sistēmas ierīces atbilst normatīvo aktu prasībām. Turklāt, pārbaudot ēku drošumu klātienē, VUGD pārstāvji un viņu pieaicinātie speciālisti neatbilstības nav konstatējuši. Tādējādi, ņemot vērā VUGD atzinumu, noliktavu ēkas ir drošas un var tikt ekspluatētas arī turpmāk.

Maksātnespējas procesa administratore atvainojas visiem apakšīrniekiem un telpu nomniekiem par sagādātajām neērtībām, paužot nožēlu par piespiedu dīkstāvi, ko, iespējams, radījuši nelabvēļi, kuri varētu būt ieinteresēti SIA "Roņu ieleja 2" darbības pārtraukšanā.

L. Ābola akcentē, ka līdz šim SIA "Roņu ieleja 2" maksātnespējas process uzskatāms par vienu no veiksmīgākajiem pēdējo gadu laikā Latvijā, jo ir izdevies saglabāt uzņēmuma saimniecisko darbību, tādējādi nodrošinot iespēju tā kreditoriem atgūt savulaik ieguldītos līdzekļus.

Kā informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste, dienesta amatpersonas piektdien, 12. septembrī, piesaistot speciālistu zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu veikšanas jomā, atkārtoti devās uz Ķekavas pagasta Lielvāržos esošajām SIA "Roņu ieleja 2" piederošajām noliktavām Nr. 2 un Nr. 3, lai veiktu uzņēmuma pilnvarotā pārstāvja atkārtoti iesniegto zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu datu izlases pārbaudi.

Veicot kontrolmērījumus, tika konstatēts, ka zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu rezultāti noliktavu ēkās ir normas robežās un līdz ar to ugunsdrošības prasību pārkāpums ir novērsts. Pēc tā VUGD izsniedza maksātnespējas procesa administratoram atļauju noliktavu darbības atjaunošanai.

Iepriekš:
Lielajās noliktavās Ķekavā, kur VUGD konstatējis cilvēka dzīvībai bīstamus apstākļus, pārtraukts darbs
Cilvēku dzīvībai bīstamu apstākļu dēļ Ķekavā grasās slēgt lielu noliktavu kompleksu
Noliktavas darbinieki Ķekavā: "Negribam dzīvi sadegt betona zārkā"