10.09.2014 13:35

Noliktavas darbinieki Ķekavā: "Negribam dzīvi sadegt betona zārkā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vēlamies vēst jūsu uzmanību uz to, ka katru dienu noliktavās atrodas līdz pat 700 cilvēkiem!!! Ja notiktu sliktākais, tad "Maximas" traģēdija būtu vēl tikai ziediņi. Tas būtu īsts 11. septembris. Mēs nevēlamies 11. septembrī iet uz tām pašām telpām, atceroties "Maximas" traģēdiju. Vēlamies vēst jūsu uzmanību uz to, ka katru dienu noliktavās atrodas līdz pat 700 cilvēkiem!!! Ja notiktu sliktākais, tad "Maximas" traģēdija būtu vēl tikai ziediņi. Tas būtu īsts 11. septembris. Mēs nevēlamies 11. septembrī iet uz tām pašām telpām, atceroties "Maximas" traģēdiju. arhīvs

10. septembrī plašsaziņas līdzekļi saņēmuši satraucošu vēstuli no noliktavas darbiniekiem Ķekavas novadā, kuri izsaka bažas par savu drošību un dzīvību darba vietā.

"Rakstu Jums vairāku savu darba biedru vārdā, kas dēļ saprotamiem iemesliem grib palikt anonīmi. Tomēr klusēt nespējam, jo pašreizējā situācija mūsu darbvietā jau ir pārāk nopietna, tiek apdraudēta mūsu veselība un var būt arī pat dzīvība! Mums taču pietika ar vienu Latvijas melno dienu! Mums nevajag vēl vienu un varbūt pat vēl lielāku traģēdiju!

Mēs nevaram klusēt, ja nezinām, kas var uzkrist uz mūsu galvām un kādas bīstamās preces var degt un sprāgt. Negribam dzīvi sadegt betona zārkā.

Pašlaik Ķekavas "Dominante Park" (SIA "Roņu ieleja 2") noliktavu komplekss atrodas maksātnespējas administratoru pārziņā, kas savukārt nav spējīgi nodrošināt optimālu infrastruktūru, lai objektā varētu droši strādāt. VUGD jau vairākkārt ir braukuši uz objektu un konstatējuši, ka šādos apstākļos nedrīkst strādāt, ja netiek ievērota ugunsdrošība. Neraugoties uz atkārtotiem brīdinājumiem, maksātnespējas administratore Liene Ābola neko nav mainījusi telpu drošības ziņā. Objekts ir novests līdz tādam stāvoklim, ka VUGD ir izdevis rīkojumu šī gada 11. septembrī objekta darbību apturēt. Tas nozīmē, ka tādas kompānijas kā "Rimi" un "Itella" jau CETURTDIEN (11. septembrī) netiks savu noliktavu telpās un darbinieki varēs stāvēt pie slēgtām durvīm. Bet tas šajā gadījumā būtu labākais risinājums. Jo drošība ir pirmajā vietā.

Neraugoties uz to, ka pāris gadus mūsu drošība tika apdraudēta (telpās pat bija izcēlies ugunsgrēks), šobrīd mēs neesam pat informēti vai tiks veiktas kādas tehniskas izmaiņas. Taču pašlaik izskatās, ka administratore VUGD rīkojumu neievēros (kā visus iepriekšējos brīdinājumus) un objekts turpinās darboties pat esot kritiskā tehniskā stāvoklī.

Vēlamies vēst jūsu uzmanību uz to, ka katru dienu noliktavās atrodas līdz pat 700 cilvēkiem!!! Ja notiktu sliktākais, tad "Maximas" traģēdija būtu vēl tikai ziediņi. Tas būtu īsts 11. septembris. Mēs nevēlamies 11. septembrī iet uz tām pašām telpām, atceroties "Maximas" traģēdiju. Mēs ļoti ceram, ka apsaimniekotājs ņems vērā VUGD brīdinājumus un objekts tiks slēgts, lai ieviestu nepieciešamo drošības infrastruktūru."

Ar cieņu,

Liene, Ķekavas "Dominante Park" noliktavu darbinieku vārdā

Zolitūdes traģēdija