11.09.2014 13:33

Lielajās noliktavās Ķekavā, kur VUGD konstatējis cilvēka dzīvībai bīstamus apstākļus, pārtraukts darbs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uzņēmuma SIA "Roņu ieleja 2" noliktavas ēkas "Dominante 2" un "Dominante 3" Ķekavas novadā ir pārtraukušas darbību un visi darbinieki devušies mājās.

Kā šorīt novēroja aģentūra LETA, noliktavu teritorija bija ierobežota ar sarkanu lenti, bet kravas automašīnas, kas piegādāja preces, neizkrautas devās prom.

Ēku apsaimniekotāju pārstāvis norādījis, vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) ir iesniegti dokumenti par atkārtotu mērījumu veikšanu saistībā ar ugunsdrošības noteikumu prasībām. Viņš pauda pārliecību, ka ēkās "viss ir kārtībā".

VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste apstiprināja, ka 10. septembrī īsi pirms darba dienas beigām dienests tiešām saņēmis atkārtotus mērījumus, kurus izskatīs septiņu darba dienu laikā.

Vienlaikus Gribuste norādīja, ka atkārtotu mērījumu iesniegšana nenozīmē iepriekš pieņemtā lēmuma par ēku darbības apturēšanu atcelšanu. Tāpēc VUGD darbinieki šodien devušies uz "Dominantes 2" un "Dominantes 3" noliktavas ēkām, lai pārbaudītu, vai lēmums tiek pildīts un darbība tikusi apturēta. Vienlaikus VUGD strādā arī pie iesniegto jauno mērījumu pārbaudes.

Kā novēroja LETA, pie noliktavu ēkām "Dominante 2" un "Dominante 3" šorīt bija ieradušies arī policijas darbinieki.

Jau ziņots, ka saistībā ar nepilnībām ugunsdrošības normu ievērošanā VUGD pieņēmis lēmumu par noliktavu ēku, kas pieder uzņēmumam SIA "Roņu ieleja 2", darbības apturēšanu no šodienas, 11. septembra.

Savukārt uzņēmumi, kas atrodas "Dominate Park" ēkā, aicina tos nejaukt ar ugunsdrošības noteikumiem neatbilstošajām noliktavas ēkām "Dominante 2" un "Dominante 3", kas pieder uzņēmumam SIA "Roņu ieleja 2".

Tostarp SIA "Dominante Park" vadītāja Agnese Brence paziņojumā medijiem norādījusi, ka noliktavām, kurās VUGD konstatējis neatbilstības, nav saistības ar zīmolu "Dominante Park".

Kā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmumā SIA "Trialto Latvia", kas atrodas "Dominate Park" ēkā, saistībā ar darbības pārtraukšanu ugunsdrošības noteikumu neatbilstības dēļ būtu jārunā par blakus esošajām noliktavu ēkām, kas neatrodas "Dominante Park" teritorijā. "Trialto Latvia" mārketinga direktore Irēna Graube turklāt norādīja, ka noliktavas ēkas nelikumīgi izmanto zīmolu "Dominante".

"Dominante Park" ēkā esot vairākkārt veiktas ugunsdrošības pārbaudes un ekspertīzes. Pēdējā pārbaude veikta vēl 15. jūlijā, un, kā sacīja Graube, tajā secināta ēkas atbilstība visām ugunsdrošības prasībām. Tāpat pārbaudē secināts, ka ēka funkcionē, ievērojot darba drošības prasības, un to apliecina nepieciešamie dokumenti, ko izsniegušas atbilstošās valsts iestādes.

SIA "Trialto Latvia" un AS "Dominante Loģistikas sistēmas" pēc informācijas izskanēšanas medijos par neatbilstību ugunsdrošības prasībām un darbības pārtraukšanu saņēmušas vairākus sadarbības partneru zvanus. Tāpēc uzņēmums aicina nejaukt abas ēkas, jo kompānija turpina darbu ierastajā režīmā.

"Dominante Park" vadītāja Brence informē, ka bīstamās ēkas atrodas Ķekavas pagasta Lielvāržos, "Ciedros" un tām ir citi, ar "Dominante Park" nesaistīti, īpašnieki.

Saistībā ar šodien notikušo bīstamo ēku slēgšanu noliktavu teritorijā ir izveidojusies sarežģītas situācija, un kravas automašīnas netiek pie noliktavām, norādījusi Brence. Tāpēc "Dominante Park" ir atvēlējis savu teritoriju šo kravas auto novietošanai.

Iepriekš:
Cilvēku dzīvībai bīstamu apstākļu dēļ Ķekavā grasās slēgt lielu noliktavu kompleksu
Noliktavas darbinieki Ķekavā: "Negribam dzīvi sadegt betona zārkā"