09.07.2014 15:46

Ulbrokas muiža beidzot veiksmīgi izsolīta – to iegādāsies vietējais mācību uzņēmums

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas muižai ir kultūras pieminekļa statuss, kas ēkas īpašniekiem, objektu atjaunojot, uzliek papildus prasības un apgrūtinājumus, un uzņēmums, kas muižu iegādājies, to arī sola ievērot. Ulbrokas muižai ir kultūras pieminekļa statuss, kas ēkas īpašniekiem, objektu atjaunojot, uzliek papildus prasības un apgrūtinājumus, un uzņēmums, kas muižu iegādājies, to arī sola ievērot. Sollija Lipore

Šodien VAS "Latvijas Valsts Radio un Televīzijas Centrs"  atklātā izsolē pārdeva Ulbrokas muižu.

Izsolē bija pieteicies viens pretendents – SIA "Buts", kas kultūrvēsturisko pieminekli savā īpašumā iegūs par 105 672 eiro.

Uzņēmuma direktors Pēteris Zaļmežs par muižas attīstības plāniem stāsta: "Mēs tagad izstrādāsim stratēģiju. Vēl par agru runāt par to, kas tieši tur būs, citādi var nepiepildīties mūsu idejas. Ir plāns jauno īpašumu attīstīt saistībā ar mācībām."

SIA "Buts" jau pieder vairāki apkārtējie īpašumi, tādēļ muiža un tās zeme tikai paplašinās jau esošo īpašumu teritoriju, jo visu zemju robežas ir pieguļošas viena otrai. Turklāt tajos jau ir novietoti angāri, kas tiek izmantoti mācībām. "Tagad plānosim tālāk, jo līdz šodienai jau vēl nezinājām, vai vinnēsim izsoli, vai nē," piebilst P. Zaļmežs.

Jautāts, vai uzņēmums varētu izveidot muižā kādu kultūras iestādi, uzņēmējs ir lakonisks: "Mācības jau arī ir sava veida kultūra."

Ulbrokas muižai ir kultūras pieminekļa statuss. "Tas arī mums ir kā apgrūtinājums, jo, objektu atjaunojot, jāievēro attiecīgas prasības. Taču mēs savu iespēju robežās atjaunosim ēku, ievērojot noteikumus un izvērtējot, kādu summu varam atļauties," sola P. Zaļmežs un atzīst, ka izglītība nav pati pelnošākā nozare, bet tomēr pati nepieciešamākā.

SIA "Buts" ir mācību centrs, kurā dažādas profesijas un arodus var apgūt ikviens interesents. Tas dibināts 1991. gadā kā pieaugušo tālākizglītības centrs. Šobrīd mācību centrs ir izveidojies par vienu no lielākajām privātajām izglītības iestādēm, kas sniedz izglītības pakalpojumus 20 filiālēs un atbalsta centros visā Latvijas teritorijā. Uzņēmumam īpašumā jau ir divas ēkas Rīgā. Visās mācību vietās ir izveidoti labiekārtoti mācību kabineti un laboratorijas, lai īstenotu izglītības programmas saskaņā ar profesiju standartu prasībām un varētu nodrošināt kvalitatīvu izglītošanas procesu.

Iepriekš:
Sabrūk vēl viens vēstures liecinieks – Ulbrokas muiža
Stopiņu dome par Ulbrokas muižas izsoli dzird pirmo reizi; interese par to ir
Foto: Muiža grūst, barona lapenes vietā – izgāztuve
Ulbrokas muiža – nozīmīgākais tūrisma objekts Stopiņos