24.02.2013 17:43

Kamaniņu braucēji sezonu beidz ar ceturto vietu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņās pēdējā posmā olimpiskajā Soču trasē Latvijas kamaniņu braucēju komanda stafešu sacensībās paliek goda pjedestāla pakājē. Līdz medaļai mazliet pietrūkst arī vīru sacensībās.

Kā zināms, komandu stafešu sacensības nākamā gada olimpisko spēļu programmā iekļautas pirmo reizi, tādēļ par svētdienas notikumiem Soču trasē bija īpaša interese.

13 komandu konkurencē Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici uzrādīja ceturto labāko laiku. Sesto uzvaru pēc kārtas svinēja Vācijas kamaniņu braucēji, taču viņiem tikai 0,156 sekundes zaudēja mājinieki krievi. Trešajā vietā ierindojās Kanādas kamaniņu braucēji, no kuriem latviešus šķīra diezgan daudz – 0,582 sekundes.

Tuvāk godalgai nekā jebkad šosezon Latvijas kamaniņu braucēji bija vīru sacensībās. Pēc pirmā brauciena, apsteidzot visus favorītus, par līderi bija kļuvis Mārtiņš Rubenis. Diemžēl otrajā braucienā viņš sasniedza tikai 20. rezultātu un summā noslīdēja uz piekto pozīciju. Uzvarētājam vācietim Andijam Langenhanam M. Rubenis zaudēja 0,135 sekundes, no godalgoto trijnieka atpalika par 0,117 sekundēm, bet no ceturto vietu ieguvušā leģendārā Armīna Cēgelera – par sekundes vienu tūkstošdaļu.

Viens teicams brauciens Sočos izdevās arī Kristapam Mauriņam. Pēc pirmā brauciena viņš ieņēma augsto sesto pozīciju, taču beigās palika 20. vietā (+0,462 s), kas tik un tā ir jaunā sportista sezonas labākais rezultāts. Savukārt siguldietis Inārs Kivlenieks uzstādīja trases starta rekordu, taču braucienos sasniedza 15. un 14. laiku un summā ieņēma 13. vietu (+0,330 s).

Par Pasaules kausa ieguvēju kļuva olimpiskais čempions Fēlikss Lohs no Vācijas. M. Rubenis finišēja 14. vietā, I. Kivlenieks 15. vietā un K. Mauriņš 29. vietā.

Jau ziņots, ka sestdien divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici izcīnīja trešo vietu, bet dāmu sacensībās astotajā vietā ierindojās Elīza Tīruma.

Latvijas labākos kamaniņu braucējus, kā arī skeletonistus un bobslejistus līdzjutēji varēs skatīt vaigā 9. martā, kad Siguldā notiks pasākums "Ledus trašu zvaigznes un karaļi".