23.02.2013 17:42

Šiciem bronza olimpiskajā trasē Sočos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici sezonas labāko rezultātu sasniedz Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Soču trasē, kur nākamgad tiks dalītas ziemas olimpisko spēļu medaļas.

Pirmajā braucienā Šici uzrādīja ceturto labāko rezultātu (51,097 sekundes), līderiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam zaudējot sekundes divarpus desmitdaļas. Otrajā braucienā siguldieši (51,146 s) zaudēja austriešiem Pencam un Fišleram, kuri pēc pirmā mēģinājuma bija piektie. Taču kļūdas pieļāva divas latviešiem priekšā esošās ekipāžas, un beigās Latvijas divnieks finišēja trešajā vietā, pirmo reizi šosezon kāpjot uz Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla (iepriekš bija divas ceturtās vietas).

Posma uzvarētājiem un Pasaules kausa ieguvējiem Vendlam un Arltam Šici divu braucienu summā zaudēja 0,156 sekundes, bet Pencs/Fišlers bija par 0,022 sekundēm ātrāki.

14. vietā ierindojās otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+1,261 s), kuri ļoti neveiksmīgi veica pirmo braucienu (pēdējais 19. rezultāts), bet otrajā sasniedza piekto labāko rezultātu. Ne visiem favorītiem pagaidām izdevās "atkost" Soču trases līkloču viltības. Piemēram, tikai 13. vietā ierindojās divkārtējie olimpiskie čempioni brāļi Lingeri no Austrijas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Andris un Juris Šici finišēja sestajā vietā, bet Gudramovičs/Kalniņš – sešpadsmitajā.

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām cerīgus rezultātus uzrādīja abas Latvijas kamaniņu braucējas – Elīza Tīruma ierindojās astotajā vietā, kas ir atkārtots sezonas labākais sasniegums, bet Ulla Zirne savās šīs sezonas pirmajās Pasaules kausa pamatsacensībās trīspadsmitajā.

Pēc pirmā brauciena latvietes ieņēma attiecīgi devīto un 18. vietu, taču ļoti labi veica otros mēģinājumus, kuros E. Tīruma vēlreiz uzrādīja devīto, bet U. Zirne pat septīto rezultātu. Divu braucienu summā uzvarētājai vācietei Tatjanai Hifnerei Elīza zaudēja 0,862 sekundes un Ulla 1,154 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Elīza Tīruma ierindojās 11. vietā, bet viņas māsa Maija, kura sezonas otrajā pusē nestartēja, finišēja 26. pozīcijā. Ullai Zirnei vienīgais starts deva 40. vietu, bet vienu vietu augstāk ierindojās Saiva Dambīte, kura startēja četros posmos.

Svētdien plkst. 12.40 paredzētas sacensības vīriem, kurās startēs trīs Latvijas kamaniņu braucēji, bet plkst. 16.30 komandu stafete (televīzijas pārraides kanālos "Eurosport" un "Eurosport-2"). Īpaša interese būs par stafešu sacensības, kas nākamgad Sočos debitēs olimpisko spēļu programmā.