08.03.2015 17:43

Siguldā noslēgusies Latvijas ziemas Olimpiāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ziemas Olimpiādes laureātes kamaniņu sportā (no kreisās) Ulla Zirne, Elīza Tīruma un Kendija Aparjode Latvijas ziemas Olimpiādes laureātes kamaniņu sportā (no kreisās) Ulla Zirne, Elīza Tīruma un Kendija Aparjode www.kamanas.lv

Spītējot siltuma rekordiem, svētdien Siguldā veiksmīgi noslēgusies Latvijas ziemas Olimpiāde. Sacensību pēdējā dienā jau tā iespaidīgo medaļu ražu papildināja Siguldas sportisti. Pie godalgām tika arī Mārupes, Saulkrastu un Carnikavas komandas.

Visas kamaniņu sporta sacensību medaļas sadalīja Pierīgas novadu sportisti. Dāmu konkurencē aiz Siguldas novada pārstāvēm Elīzas Tīrumas (2:08,123) un Ullas Zirnes (2:09,121) triju braucienu summā ierindojās Kendija Aparjode no Saulkrastiem (2:10,016). Plānotais ceturtais brauciens nenotika tehnisku iemeslu dēļ.

Līdzīga situācija arī vīriem – pirmajās divās vietās siguldieši Riks Kristens Rozītis (2:27,974) un Artūrs Dārznieks (2:28,017), bet trešajā Kristers Aparjods no Saulkrastiem (2:29,264). Līderis pēc pirmās dienas Inārs Kivlenieks trešajā braucienā nefinišēja.

Kalnu slēpošanā Kaķīškalna trasē otro uzvaru divu dienu laikā svinēja mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš svētdien bija labākais abās slaloma distancēs. Nākamās četras vietas ieguva siguldieši Daniels Fogelis (+1,99 s), Žaks Gedra (+2,51 s) un Roberts Briška (+2,93 s).

Dāmu sacensībās neveiksmes piedzīvoja Siguldas kalnu slēpotājas Evelīna Gasūna (diskvalifikācija pirmajā mēģinājumā) un līdere pēc pirmā brauciena Ieva Meldere (nefinišēja otrajā), un par uzvarētāju kļuva Liene Bondare no Rīgas. Otrajā vietā ierindojās Elīna Sabīne Nežborte no Siguldas (+0,80 s) un trešajā rīdziniece Laima Kaufiņa (3,14 s), apsteidzot vēl vienu siguldieti Elizabeti Lieni Šternu (+4,41 s).

Snovborda sacensībās sloupstaila disciplīnā otrās vietas ieguva Siguldas novada pārstāvji Linda Zvaigzne un Kaspars Rums, bet trešo – Artūrs Vasarājs.

Distanču slēpošanas sacensības svētdien beidzās ar stafešu slēpojumiem. Gan vīriem, gan dāmām Siguldas novada komandas finišēja piektajā vietā.

Ziemas Olimpiādes kērlinga turnīri trīs dienas risinājās Tukuma ledus hallē. Dāmu turnīra pusfinālā Carnikavas komanda ar Unu Ģērmani priekšgalā uzvarēja Rīgu, finālā pārspēja Jelgavu un kļuva par čempionēm. Savukārt vīriem pusfinālos zaudējumus piedzīvoja Babītes novada un Saulkrastu novada komandas, kuru savstarpējā cīņā par bronzu pārāki izrādījās Babītes kērlingisti. Šorttreka sacensības Ventspilī, biatlons Priekuļos un hokejs Valmierā aizritēja bez Pierīgas sportistu piedalīšanās.

Latvijas ziemas Olimpiādē, kas ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, šogad piedalījās 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām.

Iepriekš:

Slēpotāji atklāj ziemas Olimpiādi Siguldā; Carnikavai pirmā medaļa

Pierīgas sportisti turpina krāt godalgu ražu ziemas Olimpiādē Siguldā